Kanalci so ob odličnih servisih Davida Szaba na začetku srečanja povedli z 8:5. Gostje so sicer imeli nekaj težav na sprejemu ter z igro v obrambi, toda Alen Šket je bil učinkovit v napadu in oranžni so izenačili na trinajsti točki. Szabo je bil nato spet učinkovit na začetnem udarcu, tako da je drugi odmor pripadel Kanalcem s 16:14. Vodstvo Salonita z 20:17 ni zmedlo igralcev ACH Volleyja, ki so prek Šketa spet izenačili, tokrat na enaindvajseti točki. Trener ACH Volleyja Glenn Hoag je nato menjal, in sicer je v igro namesto Jana Pokeršnika poslal Daniela Lewisa, nato pa je po asu Andreja Kovačiča za vodstvo Kanala z 24:23 vzel še prvi polminutni odmor. V razburljivi končnici sta nato zmago domačim z 28:26 zagotovila Szabo in Jernej Potočnik.

V uvodu drugega niza so po izenačenju na četrti točki Kanalci prek Szaba, ki je nanizal kar tri zaporedne ase, povedli z 9:5. Domačinom je uspevalo prav vse, gostje pa so bili povsem nemočni in prednost Kanala je tako znašala že pet točk (13:8). Le ta se je nato ob nekaj lastnih napakah Salonita znižala na dve (13:11), kar je prisililo domačega trenerja Šukerja k prvemu polminutnemu odmoru. V nadaljevanju je žoga Alena Pajenka na začetnem udarcu končala v outu, moštvi pa sta odšli na drugi tehnični odmor ob prednosti domače ekipe s 16:13. V igro ACH Volleyja je nato prišel Lewis, ki je zamenjal Ramona Gata, trener oranžnih Hoag pa je pri rezultatu 19:14 za Salonit zahteval še polminutni odmor. Tudi ta ni predramil njegovih varovancev, ki so povsem popustili, gostje so tako vodili že s 23:17 in Hoag je še drugič reagiral z odmorom. Kljub temu se razmerje na igrišču ni spremenilo. Po napaki Lewisa, ki je žogo poslal izven polja, je Kanal že vodil v nizih z 2:0.

Tudi pričetek tretjega niza je minil v rahli prednosti Kanalcev, ki so prek Potočnika povedli z 8:7. Po nekaj napakah igralcev Kanala je ACH Volley nato povedel za dve točki (8:10), toda kanalski odbojkarji so nanizali nekaj uspešnih akcij na mreži in prednost točke je spet imel Salonit (12:11). Kanal je nadaljeval bolje, ob pomoči lastnih napak oranžnih je ušel aktualnim prvakom za tri točke (17:14), trener gostov Hoag pa je zahteval pol minute odmora. As Šketa za znižanje na 17:16 je nato prisilil domačo klop k odmoru, ki je nadaljevala bolje in povedla z 20:17. Toda četa Glenna Hoaga se še ni predala, saj je ob odličnih servisih Kamnika, ki je vstopil malo pred tem v igrišče, povedel za točko (20:21). Tudi končnica je nato pripadla ACH Volleyju, ki je z blokom Pajenka tako znižal izid v nizih na 2:1.

Četrti niz je bil izenačen do četrte točke, nato pa je Szabo z odličnima servisoma ter natančnim udarcem žoge v polje gostov poskrbel za vodstvo Salonita s 7:4. Težave igralcev ACH Volleyja na sprejemu so se nadaljevale in Kanal je imel že tri točke naskoka (14:11), trener oranžnih Hoag pa je zahteval polminutni odmor. Igra gostov se je nato izboljšala in Lewis je poskrbel za izenačenje na petnajsti točki. Moštvi sta nadaljevali z izenačeno igro, Kanalci so ob uspešnih servisih Szaba povedli z 21:19, Hoag pa je vzel pol minute odmora. Enako je storila klop Salonita pri izenačenju ACH Volleyja na dvaindvajseti točki. V zaključku sta dve žogi Šketa končali v outu in Salonit je zasluženo slavil srečanje s 3:1.

* Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 500, sodnika: Jovanovič (Komenda), Perčič (Kamnik).
* Salonit: Paravan, Szabo 29, Potočnik 15, J. Kovačič, Kaminski 4, A. Kovačič 13, Šabec, Paliska 1, Vidič, Berlot, Savičić, Jereb, Dabović 3, Mijatović 6.
* ACH Volley: Flajs, Pajenk 6, Lewis 10, Šket 19, Pokeršnik 11, Kamnik 1, Vinčić 1, Petković, Gato 4, Fabjan, Jakopin, Vidič 8.