Ali je bil nastop Kanadčanov sporen, smo poklicali v eno izmed pravnih služb, kjer smo dobili naslednji odgovor: "Pravno je povsem mogoče, da se v 24 urah po izgonu iz države uredijo vsi papirji, ki so potrebni za pridobitev bivalnih vizumov tujih državljanov, v tem primeru Kanadčanov. Res je, da je to zelo kratek rok, ki je navadno daljši, a nikakor ni nemogoče, da se v tako kratkem času stvari uredijo, še posebno, če je govora o športnikih."

Ali je bil povratek Kanadčanov v zeleno jato ključen, da so ljubljanski hokejisti visoko (s 4:1) ugnali favorizirane Jeseničane, ne moremo trditi s popolno gotovostjo, toda dejstvo je, da je za Olimpijino sproščenost v igri kriva tudi obupna predstava varovancev Mika Posme. Ti so namreč delovali nemotivirano, plašno, nepovezano in še bi lahko našli kakšen nespodbuden prislov. Občinstvo je to uvidelo in po četrtem gostujočem golu začelo zapuščati dvorano, še vedno pa je večina ostala v Podmežakli in svoje ljubljence za anemičnost "nagrajevala" s koncerti žvižgov, ki jih v takšni jakosti niso prejeli niti gostujoči igralci ob prihodu na ledeno ploskev. Resda bi lahko s samo igro našli nekaj povezav s prvo tekmo v ponedeljek, saj serija na štiri zmage zaenkrat še zdaleč ne navdušuje, bo pa verjetno bolj zanimivo že jutri v Tivoliju. Vsaj na tribuni lahko pričakujemo več navijačev, kar bi bil eden izmed pogojev, da bo večni derbi spet začel dobivati svoj pravi pomen.

Novinarski poklic po vsaki tekmi zahteva pogovore z igralci, vendar včasih se nam želja ne uresniči. Tako je bilo tudi včeraj, ko je jeseniški kapetan Tomi Hafner zavrnil intervju, je bil pa zato na drugi strani bolj zgovoren Matija Pintarič, vratar Olimpije in junak druge finalne tekme: "Nasprotniku nismo dopuščali, da bi prihajal do lahkih priložnosti, kar je bilo nadvse pomembno. Obramba je bila odlična, prav tako napad, zato imamo v nadaljevanju dobre možnosti za uspeh." Naj dodamo še izjavo Mateja Hočevarja, strelca dveh zadetkov: "V življenju se mi še ni zgodilo, da bi jeseniški navijači v Podmežakli vzklikali Olimpija, Olimpija. Toda to so njihovi problemi." In še zanimivost - Olimpija je v finalni seriji prvič po sedmih letih ugnala večnega tekmeca.