Reli Saturnus bo v sezoni 2010 doživel 33. izvedbo. Dirka bo na sporedu med 7. in 9. majem, že danes pa so jo predstavili na novinarski konferenci v Ljubljani. Rdeča nit je bila kriza in težki časi za izvedbo tako velikega športnega dogodka, a obenem zagotovilo prirediteljev, društva SA-I iz Ljubljane, da reli bodo izvedli.

"Reli bomo izpeljali, kljub manjšim sredstvom. Varnost zaradi tega ne bo trpela, reli pa bo potekal v približno takšnem obsegu kot v prejšnji sezoni," je pojasnil predsednik organizacijskega odbora relija Viktor Levec.

Reli Saturnus bo imel koeficient 10 FIA evropskega reli pokala, štel bo za državno prvenstvo, pokalno prvenstvo, pokal Mitropa in evropski pokal. Levec je izrazil upanje, da bo udeležba številčnejša kot lani, obeta se tudi nastop hitrih čeških voznikov, saj se termin relija ujema s premorom njihovega prvenstva.

"Na uvodnem reliju sezone Lavanttal je prijavljenih več slovenskih posadk kot lani, tako da upam, da bo tudi na Saturnusu več Slovencev. Računamo na udeležbo približno 80 posadk," je dejal Levec.

Trasa relija bo podobna kot lani - prvi dan bo superspecial na stadionu za speedway v Šiški, drugi dan bodo "brzinci" v Zasavju, zadnji pa v okolici Ljubljane. Le servisna cona se bo letos preselila, zaradi zasedenosti Gospodarskega razstavišča jo bodo pripravili na poligonu na Cesti dveh cesarjev.