Kakšni so občutki ob novem slovenskem rekordu in zmagi, ko ste za sabo pustili celo slovito Rusinjo Marijo Abakumovo?

Sem zelo vesela, vse skupaj je bilo kar malo pričakovano, saj sem že na treningih kazala, da sem v dobri formi in da lahko pričakujem mete prek 60 metrov. Vse se mi je izšlo in rezultat je fenomenalen.

Naslednje veliko tekmovanje je evropsko prvenstvo poleti v Barceloni, kjer naj bi po besedah vašega trenerja ciljali na najvišja mesta.

Kolajna je lahko v igri, a tam bo šest enakovrednih tekmovalk. Tista, ki bo najboljše pripravljena, bo odnesla kolajno. Želim si tega odličja. Z vsako uvrstitvijo med šest bom zadovoljna, a vem, da spadam višje.

Kako pomembno vlogo v vaši karieri igra trener Andrej Hajnšek?

Kot oče mi je. Zame naredi vse. Poglobi se v vse detajle in se trudi na vseh področjih, da bi naredili čim boljše rezultate.

Prvič ste nase opozorili lani na svetovnem prvenstvu v Berlinu.

Na svetovno prvenstvo v Berlinu sem na eni strani ponosna, po drugi mi je žal, da se nisem na finale boljše pripravila. Takrat je bilo vse podrejeno samo temu, da pridem v finale. Sem pa tam dobila navdih, da grem letos še naprej, saj sem si v Berlinu dokazala, da zmorem priti med najboljše.

Že zdaj v zimski sezoni ste kopje vrgli krepko čez 65 metrov. Ponavadi se rezultati do poletja le še stopnjujejo.

Že vso zimsko sezono zelo dobro treniram, s trenerjem sva si zadala določene cilje - na tekmi v Franciji sva štartala na kolajno. Zdaj bom imela nekaj počitka, nato pa že sledijo priprave na Barcelono.

Po besedah vašega menedžerja Uroša Žagarja imate zdaj odprta vrata na vse največje mitinge.

Uvrstitev v diamantno ligo je bila ena od ciljev. Tekmovala bom predvsem na bližnjih tekmah, vse skupaj bo podrejeno treningom za Barcelono.

Kakšne cilje pa imate v diamantni ligi?

Biti čim boljša. Metati čez 60 metrov, s čimer bi bila konkurenčna med prvih pet.

Katere so vaše največje konkurentke?

Izstopata predvsem Rusinja Marija Abakumova in Čehinja Barbora Špotakova, čeprav je bila ta nekaj poškodovana, zato ne vem v kakšni pripravljenosti je. Kolajne se delijo pri 65 in 66 metrih, nato je veliko odvisno od dnevne forme.

Torej je konkurenca najmočnejša v Evropi?

Večinoma da, drugače pa pridejo dve do tri tekmovalke še iz preostalega sveta, ki so konkurenčne. Tako, da že iz tega vidimo, da evropsko prvenstvo nikakor ne bo lahko.

V vaši disciplini je znano, da so za vrhunske rezultate potrebne dolgoletne izkušnje.

Med te spadam tudi sama, saj imam za sabo že kar nekaj tekem, tako da so mi zdaj te velike tekme postale nekaj povsem normalnega.

Olimpijske igre v Londonu so verjetno glavni dolgoročni cilj?

To je največji cilj. Do naslednjih olimpijskih iger si želim stopnjevati formo in vsako leto narediti novo stopničko v mojih rezultatih, v Londonu pa doseči najboljši možni rezultat.

Na tekmah še vedno tekmujete s kopjem Eufemije Štorga? Zanj ste rekli, da ga nikoli ne izpustite izpred oči.

Točno (smeh). Vse dobre rezultate sem dosegla s tem kopjem, saj je res kvalitetno. V preteklosti je Eufemija z njim postavljala rekorde, zdaj jih jaz.