"Zelo sem vesela, saj sem dosegla svoj daleč najboljši izid v karieri. Imela sem še tri mete nad 60 metrov, enega nekoliko krajšega, zadnji dve seriji pa sem izpustila. Vedela sem, da mi ne bo uspelo preseči rekordnega poskusa. Imela sem odličen občutek za mete. Pred nastopom sem pričakovala, da bom presegla 60 metrov, ne pa tega, da bom premagala Abakumovo. Poleti bo moj glavni cilj evropsko prvenstvo v Barceloni, kjer si želim priti visoko. Upam, da bom tudi takrat v dobri formi. V letošnji zimi sem zelo dobro trenirala, dvignila moč in napredovala tudi v tehniki, kar kažejo rezultati," je bila zadovoljna Martina Ratej.

"Martino sedaj čaka teden dni premora, nato pa priprave na poletno sezono. V Barceloni bo naš cilj kolajna," je bil jasen njen trener Andrej Hajnšek.

Med mlajšimi članicami je v metu kopja Bernarda Letnar (Domžale) osvojila sedmo mesto (50,80 metra). Že v soboto, prvi dan pokala, je Barbara Špiler (Fit Brežice) v metu kladiva zasedla tretje mesto v konkurenci mlajših članic do 23 let. Orodje je vrgla 62,99 metra.

"Špilerjeva je osvojila tretje mesto med 23 tekmovalkami in v mrzlem ter vetrovnem vremenu dosegla skoraj 63 metrov. Zelo smo zadovoljni z njenim nastopom, še posebno, ker je imela enomesečni prisilni premor zaradi poškodbe hrbta. V ponedeljek bova že začela priprave za letošnje svetovno mladinsko prvenstvo. Cilj je jasen, osvojitev kolajne," je pojasnil Vladimir Kevo, trener Špilerjeve.