V katero smer se bo odvijala partija pred več kot 50.000 navijači na nogometnem štadionu Esprit Arena v Düsseldorfu je bilo jasno že v drugi rudni, ko je Kličko z desnico lepo mahnil Američana, nato pa na varni razdalji taktično čakal na napako nasprotnika. To je dočakal pet sekund pred koncem zadnje, 12. runde, ko je Chambersa položil na tla.

"Sploh se ne spomnim, da bi me kdaj močno udaril, a vseeno ni bilo lahko. Mogoče sem želel biti preveč perfekten," je po zmagi dejal Vladimir Kličko, ki ne čuti bremena 33 let: "Sploh ne čutim, da sem že toliko star. Vidim, da napredujem iz dneva v dan, in vem, da lahko tekmujem še kar nekaj časa."

16 centimetrov nižji Chambers kljub temu da velja za najboljšega težkokategornika v ZDA, ni imel prav nobene možnosti za morebitno presenečenje in tako je v 37. poklicnem dvoboju drugič izgubil. Želja Klička je sedaj, da bi se pomeril z Britancem Davidom Hayem. "Z njim bi se rad soočil na nogometnem stadionu, a če je treba, lahko pomerim pesti tudi v avtomobilu," pravi Kličko, toda že zdaj je jasno, da bo moral na obračun s Hayem nekoliko počakati, saj je Britanec prihodnjega pol leta zaseden. Kot vse kaže, bo naslednji Kličkov nasprotnik Rus Aleksander Povetkin. "On je moj uradni IBF izzivalec in kmalu bodo stekli pogovori o organizaciji borbe," je dejal Kličko.