Bauer je bil vnovič odličen v smučini, saj je dosegel kar tretji izid teka, a je bil edini med 30 tekmovalci, ki je moral šestkrat v kazenski krog. Pred tretjim streljanjem je bil Bauer še na tretjem mestu, v boju z najboljšimi, v drugem delu pa je preveč grešil, a del vendarle nadomestil s tekom in tekmo končal kot 15.

"Škoda. Danes se je tudi s tremi ali štirimi zgrešenimi tarčami dalo uvrstiti tik pod vrh. Na kakšni drugi tekmi s skupinskim startom bi bil s šestimi nepodrtimi tarčami popolnoma v ozadju. Klemen kljub vsemu ne dela več tako velikih napak na strelišču in prepričan sem, da je le vprašanje časa, kdaj bo začel sestavljati kompletne predstave. Naši nastopi v Oslu so bili vseeno celo nad pričakovanji. Za letošnjo sezono smo tempirali dva vrhunca, zimske olimpijske igre in Pokljuko. Oba smo s pripravljenostjo tudi zadeli, predstave na Holmenkollnu pa so predvsem posledica dobrega treninga preko poletja. Kdor je bil sposoben akumulirati vso količino treninga, lahko zdrži tudi te zadnje tekme, medtem ko je marsikdo od tekmecev že odpadel. Jasno pa je, da smo ob zaključku že vsi precej izčrpani," je po tekmi pokomentiral trener moške vrste Uroš Velepec.

Devetindvajsetletni Čerezov je bil edini s 100-odstotno strelsko statistiko in se s to zmago že šestič v karieri zavihtel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Za njim sta zaostala strelsko manj natančna drugouvrščeni Avstrijec Christoph Sumann (2,0,0,1) in vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala domačin Emil Hegle Svendsen. Oba sta bila pred zadnjim krogom še v boju za zmago, a je na koncu mirno roko obdržal le Rus.

Biatlonska karavana se sedaj seli v rusko Sibirijo. Hanti Mansijsk, ki bo prihodnje leto gostil biatlonsko svetovno prvenstvo, bo naslednji konec tedna pozdravil biatlonke in biatlonce na zaključku svetovnega pokala. Tja bodo v slovenski odpravi odpotovali Teja Gregorin, Dijana Ravnikar, Klemen Bauer, Janez Marič in spremljevalna ekipa s trenerjema Urošem Velepcem in Tomašem Kosom. "Upam, da nas ne bo zdelala temperaturna razlika, saj smo se že navadili na 10 stopinj in več, v Rusiji pa je živo srebro še vedno 15 stopinj in več pod ničlo," je pred odhodom v Rusijo še povedal Velepec.