Od Slovencev je bil najboljši Izidor Šušteršič na 12. mestu, Rok Marguč je bil 15., brez finala pa so ostali Jure Hafner na 19., Jernej Demšar na 31. mestu in Rok Flander, ki so ga v kvalifikacijah diskvalificirali, s tem pa je nekdanji svetovni prvak izgubil vse možnosti za bronasto kolajno v skupnem seštevku svetovnega pokala. Končal ga je na četrtem mestu, zmagal je Avstrijec Benjamin Karl, v La Molini peti, pred Prommeggerjem in Andersonom.

"Razočaran sem. Do kolajne ne bi prišel niti z zmago, saj je bilo to enostavno tekma za mojega konkurenta Andersona, saj je bila podobna olimpijski, se pravi, da je potekala v nemogočih razmerah in na nepripravljeni progi. Mednarodna smučarska zveza bi jo morala odpovedati, bila je neregularna, a nadaljujejo se njihove smešnice. V tem pogledu bo treba razmisliti in ukrepati," ni bil najboljše volje Flander, ki napoveduje tudi spremembe v slovenski reprezentanci: "Treba se bo natančno dogovoriti, kako in kaj naprej, saj rezultati ne kažejo našega realnega stanja v ravni voženj. Mogoče so potrebne tudi spremembe pri trenerjih. A zaenkrat o tem ne bi govoril, lahko povem, da bom na smučarski deski vztrajal vsaj še eno sezono."

Flander je sicer v kvalifikacijah povozil količek in bil upravičeno diskvalificiran. V finale sta se tako uvrstila le Šušteršič z desetim in Marguč s 14. časom. Oba sta po porazih v osmini finala - za Šušteršiča je bil usoden Američan Tyler Jewell, za Marguča pa Karl -, nato nazadovala.

Pri dekletih je zmagala Rusinja Jekaterina Tudegeševa, Avstrijki Doris Günther pa drugo mesto ni zadostovalo, da bi v svetovnem pokalu prehitela vodilno, nizozemsko olimpijsko prvakinjo Nicolien Sauerbreij. Glorija Kotnik je bila 24., v skupnem seštevku je zasedla 33. mesto.