Edina slovenska tekmovalka Teja Gregorin je osvojila 11. mesto (+1:01,1/1). V zadnjem krogu je vnovič pokazala, da je tudi ob koncu sezone tekaško še vedno dobro pripravljena, saj je po zadnjem streljanju v smučini pridobila štiri mesta.

"Ni bilo slabo. Dobri zaključki tekem so pri meni postali že stalnica in uspešno odbijam vse napade. Nekoliko preveč izgubljam le na streljanju, s katerimi nasprotnice ponavadi bistveno hitreje zaključijo. Do konca sezone bomo to težko odpravili, treba pa se bo temu posvetiti kasneje na treningih. Začetki tekem tudi še niso optimalno hitri, vendar je to ena od mojih posebnosti, ki si jo težko razložim. Tudi odlične smuči, ki so mi jih pripravili naši fantje v servisu, so veliko pripomogle, da še vedno ohranjam uvrstitev med najboljšo deseterico svetovnega pokala. Z dobro popotnico bomo tako jutri odpotovali v ruski Hanti Mansijsk," je tekmo ocenila Gregorinova.

V boju za vrh je sprva vse kazalo, da Hauswaldovi ne bo uspelo zmagati še tretjič zapored, saj je na prvih dveh streljanjih morala po enkrat v kazenski krog. V drugi polovici tekme pa se je Hauswaldova popravila, na zadnjem streljanju prišla do boja za skupno zmago, pomagala ji je tudi rojakinja Neunerjeva, ki je morala tretjič v kazenski krog in v Oslu je 30-letna Hauswaldova zabeležila "hattrick".

Hauswaldova, ki je napovedala slovo od profesionalnega športa, je s tremi zaporednimi zmagami postala tudi prva zasledovalka Neunerjeve v boju za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ta bo znana prihodnji teden na finalu biatlonskega svetovnega pokala v ruskem Hanti Mansijsku, pred zadnjima tekmama pa ima Neunerjeva velikih 42 točk prednosti. V Oslu je imela Hauswaldova še eno posebno čast, saj jo je - "kraljico Osla" - sprejel tudi norveški kralj Harald V. "Te tekme so bile povsem drugačne kot celo sezono. Enostavno se je vse 'poklopilo' in smela sem h kralju," pa je to pokomentirala Hauswaldova.