Med mlajšimi članicami je v metu kopja Bernarda Letnar (Domžale) osvojila sedmo mesto (50,80 m). Že v soboto, prvi dan pokala, je Barbara Špiler (Fit Brežice) v metu kladiva zasedla tretje mesto v konkurenci mlajših članic do 23 let. Orodje je vrgla 62,99 m.

Ratejeva je na lanskem svetovnem atletskem prvenstvu v Berlinu nastopila v finalu in osvojila 11. mesto. Na slovenskem zimskem prvenstvu v metih 6. marca letos je v Domžalah krepko presegla 60 metrov in se z 61,12 m že na svoji prvi tekmi v sezoni zelo približala svojemu sedaj že nekdanjemu slovenskemu rekordu. V Franciji je dosegla drugi izid sezone; boljša je bila le Rusinja Maria Abakumova, ki je 68,31 m vrgla 25. februarja v Adlerju.

Ratejeva je premagala tudi Abakumovo, olimpijsko podprvakinjo in tretjo na lanskem SP v Berlinu, Rusinja je bila druga s 65,21 m, prek 60 m pa je vrgla le še Nemka Lina Stahl (60,56 m). "Zelo sem vesela, saj sem dosegla svoj daleč najboljši izid v karieri. Imela sem še tri mete prek 60 m, enega nekaj krajšega, zadnji dve seriji pa sem izpustila. Vedela sem, da mi ne bo uspelo preseči rekordnega poskusa. Imela sem odličen občutek za mete. Pred nastopom sem pričakovala, da bom presegla 60 m, ne pa tega, da bom premagala Abakumovo. Poleti bo moj glavni cilj evropsko prvenstvo v Barceloni, kjer si želim priti visoko. Upam, da bom tudi takrat v dobri formi. V letošnji zimi sem zelo dobro trenirala, dvignila moč in napredovala tudi v tehniki, kar kažejo rezultati," je bila zadovoljna Ratejeva.

"Ratejevo sedaj čaka teden dni premora, nato pa priprave na poletno sezono. V Barceloni je naš cilj medalja," je bil jasen njen trener Andrej Hajnšek.