Velik problem pa v regiji tako kot v celotni državi predstavlja likvidnost. "Likvidnost in plačilni roki se podaljšujejo tako do kupcev kot do dobaviteljev," je povedala.

Poleg tega regija ustvarja preko 14 odstotkov vsega prihodka v gradbeništvu, kjer pa se je situacija v zadnjih mesecih le še poslabšala. "Gradbene aktivnosti se močno zmanjšujejo, ni novih investicij in s tem se tudi plačilna politika oziroma likvidnost še toliko bolj kaže do kooperantov in podizvajalcev večjih sistemov v gradbeništvu," je še dejala Božičeva.

Po njenem mnenju bi ponoven razcvet igralništva in turističnih dejavnosti lahko pozitivno vplival na dodano vrednost v regiji in na odpiranje novih delovnih mest. Zagotovo bi vplival na povečanje ostalih aktivnosti, zlasti pa živilsko-predelovalnih dejavnosti.

"To, da se je situacija v igralništvu poslabšala zlasti zaradi krize, je logično, saj imajo ljudje manj denarja kot prej. Mislim, da bi morali v igralništvu delati predvsem na kvaliteti, da bi privabili tiste obiskovalce, ki krize niso tako močno občutili. Poleg tega bi morali več delati na dodatnih produktih. Tu je iskati tudi izhod iz krize, ki je prizadela igralniško dejavnost," je še povedala.

Prihodnost regijskega, državnega in tudi svetovnega gospodarstva je po njenem mnenju v inovativnosti, produkciji novih znanj in novih produktov, ki prinašajo visoko dodano vrednost.