Tretjo zaporedno zmago si je na današnji 12,5-kilometrski zasledovalni preizkušnji pritekel in pristreljal Francoz Martin Fourcade in s tem osvojil tudi zmago v posebnem seštevku svetovnega pokala v zasledovanju. Najboljši slovenski biatlonec Marič, ki je sprint končal na petem mestu, je bil tokrat 13.

Kljub trem zgrešenim tarčam (1, 0, 1, 1) je bil Francoz nepremagljiv za drugouvrščenega Nemca Simona Schemppa, ki se je s tem dosežkom prvič zavihtel na zmagovalne stopničke v svetovnem pokalu. Z vsemi dvajsetimi zadetimi tarčami je napredoval z devetega mesta. V tesnem boju do zadnjega metra je tretje mesto na razočaranje domačega občinstva po foto finišu osvojil Čerezov (0, 0, 0, 1) pred Norvežanom Emilom Heglejem Svendsenom.

Marič je bil na strelišču nenatančen trikrat (1, 0, 1, 1), kar je zadoščalo za uvrstitev na končno 13. mesto. Med potekom tekme se je prebil že vse do osme pozicije, vendar je na zadnjem strelskem postanku porabil kar precej časa in zasledovalci so ga prehiteli.

"Preveč poceni sem prepustil kar nekaj mest. Žal sem imel zastoj in naboj mi je izpadel, za kar sem porabil več kot dvajset sekund. Brez tega bi bil lahko še vedno med deseterico. Glede na letošnje uvrstitve sem lahko zadovoljen, glede na peto mesto iz sprinta pa bi najbrž moral izvleči še kaj več iz te tekme. V teku sem se počutil še bolj močan kot zadnjič in lahko rečem, da se po teh uvrstitvah počutim kot prerojen," je današnjo tekmo komentiral Marič.

Bauer je dobro uvrstitev pustil na strelišču, kjer je bil nenatančen kar osemkrat (0, 1, 3, 4). Nepokrite tarče so ga s 13. štartne pozicije odnesle na 41. mesto v cilju.

"Zelo sem zadovoljen z nastopom Mariča in seveda bistveno manj Bauerja. V tolažbo mu lahko štejemo, da tokrat ni delal velikih napak pri streljanju in vsi streli so le za las zgrešili tarče. Še vedno je v izjemni tekaški formi, zato je na progi v vsakem krogu poskusil nadoknaditi zamujeno na strelišču in je tekel na vso moč, kar se je na zadnjem streljanju tudi že poznalo. Marič je s tekmo opravil zelo trezno in vidi se mu, da je le dozorel kot tekmovalec. Žal mu je lahko le prve zgrešene tarče v položaju leže in po nepotrebnem izgubljenih sekund na zadnjem streljanju stoje," je slovenske nastope komentiral trener Uroš Velepec, ki je v Oslu tudi član tekmovalne žirije.

V nedeljo bosta na zadnjih dveh tekmah v norveški prestolnici stala na startu le Teja Gregorin in Klemen Bauer. Pričetek za Gregorinovo bo ob 14.15 uri, za Bauerja pa ob 16. uri, ko se bosta podala na tekmi s skupinskim startom. Ihanec v trenutnem skupnem seštevku zaseda 21. mesto, njegova sokrajanka pa je odlična deseta.