Na današnji preizkušnji v norveški prestolnici je Dijana Ravnikar zasedla 21. mesto (+2:54,1/1).

Hauswaldova je v zasledovalni preizkušnji osvojila že drugo zmago, potem ko je bila najboljša tudi v četrtek v šprintu. Slovenske barve sta na slovitem Holmenkollnu zastopali Dijana Ravnikar in Teja Gregorin. Slednja je napredovala za enajst mest in osvojila 11. mesto. Le ena zgrešena tarča od dvajsetih (0, 0, 1, 0) je najuspešnejšo slovensko biatlonko te zime s štartne pozicije 22 pripeljala na rob deseterice. Zato pa je obdržala deseto mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in bo na nedeljski tekmi s skupinskim štartom nastopila iz prve vrste.

"Že v Kontiolahtiju sem bila kar stabilna v streljanju in to sem uspela zadržati tudi tu. Bolj problematičen je bil moj tek, ki pa se tudi že izboljšuje. Tekmo sem morda začela nekoliko bolj z rezervo, ker gremo proti koncu sezone in smo vse že kar precej utrujene. Prenovljeno prizorišče mi je še bolj všeč in se že veselim nastopa v skupinskem štartu," je bila razpoložena Gregorinova.

Tudi Ravnikarjevi je uspel dober strelski nastop, saj je prav tako zgrešila le eno tarčo (0, 1, 0, 0). S 36. mesta po šprintu se je povzpela do 21. uvrstitve v cilju, po tekmi pa je dejala. "Še vedno se znam zbrati in dobro ustreliti, kar se je pokazalo v solidnem današnjem nastopu. Čeprav je res že skorajda konec sezone, mi dajeta dodatno moč in zagon mož in hčerkica, ki me spremljata v Oslu. Zaradi tega bo mogoče tudi malo lažje oditi na finalne tekme v Rusijo."

Hauswaldova, ki je za konec letošnje sezone napovedala slovo od tekmovalnega biatlona, je prav v zadnjem delu začela zmagovati in je napredovala na drugo mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Drugo mesto pa je osvojila tudi v posebni razvrstitvi zasledovalnih tekem svetovnega pokala, kjer si je prvo mesto priborila njena sotekmovalka Magdalena Neuner. Tudi na drugem in tretjem mestu v zasledovanju ni prišlo do sprememb glede na izide v šprintu. Belorusinja Domračeva, ki je vodila večji del tekme, je zmago izpustila iz rok na zadnjem strelskem postanku (0, 0, 0, 1). Podobno se je pripetilo tudi Švedinji Anni Carin Olofsson-Zidek, ki je bila na zadnjem streljanju neuspešna dvakrat (0, 0, 0, 2) in se je morala zadovoljiti še z enim tretjim mestom.

Andreja Mali in Tadeja Brankovič-Likozar sta prav danes odpotovali v Italijo, kjer bosta v prihajajočem tednu v Aosti nastopili na svetovnem vojaškem prvenstvu.