V sončnem in toplem vremenu je drugi dan tekmovanj v dolini pod Poncami po besedah generalnega sekretarja organizacijskega odbora Planica Primoža Finžgarja spremljalo več kot 35.000 ljubiteljev skokov. Že nekaj po deveti uri, ko so bili na letalnici šele predskakalci, je bilo nemogoče priti na prizorišče tekmovanja peš, še manj pa z avtomobili ali avtobusi, saj so bila parkirišča v okolici Planice in Kranjske Gore že povsem polna. Počasna kolona vozil se je vila po cestah proti Planici že nekaj ur prej. Policija je zato že na Hrušici vračala vozila, Finžgar pa je pojasnil, da bodo vsi, ki so kupili vstopnice, lahko te uporabili v nedeljo ali pa dobili denar vrnjen na prodajnih mestih.

Reševalci so na današnji prireditvi oskrbeli okoli 35 ljudi, kar je v primerjavi s prejšnjimi leti izredno malo. Najpogostejši vzrok omaganja je bil ponovno alkohol.

"Vedeli smo, da bo danes veliko gledalcev. Poznane pa so tudi omejitve doline, saj vanjo ne more priti več kot 30.000 ljudi. Danes jih je bilo še okrog 5000 več. Po ocenah policije v Planico ni moglo tri do štiri tisoč ljudi. Že v Hrušici so morali mnogi obračati, pa tudi potem v Kranjski Gori. Žal nam je, da se je to zgodilo, vendar drugače ni bilo mogoče," je pojasnil Finžgar.

Prodanih je bilo 25.000 vstopnic. "Žal je slovenska navada, da se v predprodaji kupi le 30 odstotkov vstopnic, ostale pa na samem prizorišču. Nekaj tisoč gledalcev je ob tem tekmo gledalo izven območja, kjer se je pobirala vstopnina. Teh gledalcev pa ne moremo ustaviti. Če bi jih ustavljali na cesti, bi bila zmeda v prometu še hujša. Ker je običajno največje število obiskovalcev v soboto, smo ljudi pozivali, da naj pridejo druge dni. V nedeljo je običajno bistveno manj obiskov, zato ocenjujemo, da v nedeljo ne bi smeli imeti takšnih težav," je napovedal Finžgar.

V petek je prišlo v Planico 17.500 ljudi, v četrtek pa je dve seriji za trening in kvalifikacije spremljalo 13.000 povečini mladih gledalcev.