Sklenili so, da bodo drevi na slovesni podelitvi kolajn v Kranjski Gori razdelili 50.000 evrov med prvih šest tekmovalcev na tekmi posameznikov.

Primož Peterka pazi otroke, žena Renata v Planici

Primož Peterka je leta 1997 in 1998 povzročil pravo evforijo, ko je na finalu v Planici prejel dva velika kristalna globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih. Letos ga še nismo srečali v Planici, ker je doma in pazi na tri otroke, medtem ko žena Renata pomaga pri gostinskih storitvah v šotoru VIP nordijskega dela slovenske smučarske organizacije. Peterka še trenira in skače, vendar ni dobil veliko priložnosti za nastope na mednarodnih tekmah, v prihodnosti pa si želi trenirati otroke. 

Ljoekelsoey sklenil kariero

Včeraj je v Planici kariero sklenil 32-letni Roar Ljoekelsoey, eden najboljših norveških skakalcev vseh časov. Bil je rojeni letalec, saj je bil svetovni prvak v poletih leta 2006 v Planici in 2008 na Kulmu, ima dve bronasti olimpijski kolajni iz Torina 2006, na 350 tekmah za svetovni pokal je na stopničkah stal 32-krat, od tega je dosegel 11 zmag. Po zadnjem poletu v karieri ga je v izteku z veliko steklenico šampanjca počakala popolna norveška reprezentanca. Poklonil se mu je tudi najboljši skakalec letošnje sezone Simon Ammann. "Hvala gledalcem v Planici, ki ste najboljši na svetu," je med mahanjem v slovo povedal Roar Ljoekelsoey.

Peter Prevc bi rad letel

Sedemnajstletni slovenski skakalec Primož Prevc na poletih ne nastopa, ker je še premlad, zato je le gledalec. "Vsak dan, ko pridem pod letalnico, me ima, da bi vzel smuči, šel na zaletišče in poletel. Želja po letenju je izjemna," je povedal nov slovenski up iz Dolenje vasi v Selški dolini.