Čeprav je po prvem dnevu na šestem mestu in za bronasto kolajno, ki jo ima okrog vratu navidezno obešeno Avstrijec Gregor Schlierenzauer, zaostaja 14,8 točke, kar pomeni skoraj 12 metrov in pol, po prvih dveh poletih od štirih ni bil pretirano razočaran. "Vse je še dobro. Potem ko sem v poskusnem poletu pristal pri 182 metrih, je bil predvsem prvi polet odličen. Tudi drugi (203,5 metra, op. p.) ni bil slab, ker so se spremenile razmere in je začel veter pihati v hrbet. Saj ste videli, da so tudi ostali pristajali visoko na doskočišču, zato si potreboval nekaj sreče. Zdaj mi ne preostane drugega, kot da drugi dan po konkurenci udarim iz ozadja," je pogovor začel Robert Kranjec, ki je zaradi tekme doma na udaru številnih domačih medijev.

Je morda celo bolje, da boste napadali iz ozadja?

Lepše bi bilo med prvimi tremi po prvem dnevu. Najpomembneje je, da imam v sebi dober občutek. To je odlično. Nimam kaj izgubiti. Skušal se bom zbrati, da naredim dva odlična poleta. Lahko skočim le sto metrov ali pa poletim povsem v dno. Maksimalno se bom potrudil, da me odnese čim dlje.

S poletom 223,5 metra v prvi seriji ste dosegli največjo daljavo dneva.

Sliši se izvrstno, a mi nič ne pomaga, ker sem šesti.

Torej ste bili žrtev novega pravila, ko dodajajo in odštevajo točke zaradi višine zaletišča in moči vetra.

Brez komentarja.

Kako se boste pripravili na drugi dan svetovnega prvenstva?

Čim manj bom razmišljal o poletih, ker to ponavadi ne prinese nič dobrega. Večer bom preživel v savni, nato grem spat, da se zberem za nov dan, za katerega upam, da se bo zame končal lepše, kot se je petek.