Dekleta so v Falunu odtekla prolog pred zadnjima dvema tekmama, kolikor jih je še do konca te sezone svetovnega pokala. Na težki, tudi od dežja razmočeni progi, je bila znova najmočnejša prepričljiva skupna zmagovalka svetovnega pokala Justyna Kowalczyk. Na 2,5 kilometra je korak z njo držala le Norvežanka Marit Björgen, vse ostale tekmice so že precej zaostale.

Tudi slovenski predstavnici Fabjanova in Višnarjeva sta bili z več kot minuto pribitka na tako kratki progi precej počasnejši od zmagovalke. Kljub temu je bil vodja slovenske ekipe Marko Gracer z dosežkom zadovoljen. "Morda bi si edino želeli, da bi bila Vesna bližje trideseterici, Katja pa je tekla povsem v skladu s pričakovanji. Proga je bila res zahtevna in kljub temu, da smo imeli dobre smuči, se hitreje preprosto ni dalo. Da je bila proga zahtevna, kažejo tudi zaostanki," je povedal Gracer.

Višnarjeva je "potarnala" nad zahtevno konfiguracijo proge. "Že prvi klanec je zelo zahteven, pobere veliko moči. Sneg je južen, toplo je, tako da to še dodatno otežuje tek, poleg tega pa je danes tudi deževalo. Jutri bom skušala teči tako, da se bi približala trideseterici," je povedala Višnarjeva.

"Proga je bila res težka, moral si pametno odteči in se ne preveč zagnati od začetka. Sama nisem imela preveč 'svežih' nog, saj sem utrujena še od sprinta v Stockholmu, težko sem tekla že od začetka. Rezultat je sicer v redu, z njim sem zadovoljna," pa je po tekmi dejala Fabjanova.

V soboto bo v Falunu na sporedu še dvojno zasledovanje, v nedeljo pa deset kilometrov v prosti tehniki.