Ali je bila težka odločitev, ko ste morali po dveh serijah poletov za trening izmed petih tekmovalcev določiti tri, ki so ob Robiju Kranjcu sestavljali slovensko reprezentanco za tekmo posameznikov?

Da. Odločal je drugi polet za trening, ko so vsi nastopili z istega zaletnega mesta. Zaletišče na tekmi bo zelo nizko, hitrost bo le 100 ali 101 kilometer na uro, če bo vzgonski veter, zato sem se odločil, da ob Kranjcu tekmujejo Hrgota, Pikl in Damjan, ki je dobil prednost pred Tepešem. Slednji je skupaj z Mežnarjem v pripravljenosti za ekipno tekmo v nedeljo.

Kakšna je ocena poletov vsakega tekmovalca posebej?

Kranjec je napredoval iz poleta v polet, vendar še ni naredil takšnega, kot si ga želi. Pikl je vse tri polete opravil na visoki ravni. Hrgota ni pokazal takšnih skokov, kot jih je izvedel na zadnjih tekmah. Damjan ima v sebi potencial, a nikakor na pride v tisto fazo leta, da bi ga odneslo daleč, vendar mu ne manjka veliko. Upam, da bo ta premik naredil na tekmi.

Ali je bila žirija tekmovanja preveč previdna?

Malo preveč v tako ugodnih razmerah. Ker je bilo celo nekaj vetra v hrbet, bi lahko dovolili skoke s kakšnega naletnega mesta višje. Obenem jih razumem, saj je bil to šele prvi dan in se zares začne šele v petek popoldne. Najpomembnejša je vendarle varnost.

Ali je na prenovljeni letalnici mogoče postaviti nov svetovni rekord?

Da. Pogoji so naslednji: pravi tekmovalec z ugodnim vzgonskim vetrom in nizko zaletno hitrostjo ter odličnim skokom. V Planici je zbranih pet takšnih tekmovalcev.

Kako se bo slovenska reprezentanca pripravljala v naslednjih 24 urah do prvega dne tekmovanja?

Ker je vreme lepo, bomo imeli zunaj še en kratek trening s poskoki in nekaj specialne vadbe za skoke. Odbojka ali igranje nogometa odpadeta. V petek dopoldne bodo fantje počivali, ker je za nami dolga sezona, zato je treba hraniti moči.

Kdo so vaši favoriti za kolajne po prvem dnevu poletov v Planici?

Švicar Ammann, Norvežan Romoeren, tudi njegov rojak Jacobsen še ni pokazal vsega, kar je sposoben, močni so še Poljak Malysz, Čeh Hajek, naš Kranjec.

Ali se po srebrni kolajni Primoža Ulage 1988 in bronasti Urbana Franca 1996 lahko nadejamo tretje slovenske kolajne na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih?

Da. Vse je odprto in možno. Želimo si kolajne, sposobni smo jo osvojiti, me morem pa je napovedati.