Prejšnji lastnik Ludwig Meckler je moral Rathiofarm prodati, da bi odplačal dolgove, ki si jih je z napačnimi odločitvami na borzi nakopičil njegov oče, ustanovitelj podjetja, ki je zaradi tega januarja 2009 storil samomor.

Za nakup Rathiofarma je bilo veliko zanimanja, med drugim sta bila resna kandidata ameriški Pfizer in islandski Actavis, po devetih mesecih boja pa je kot zmagovalka iz boja izšla Teva. Ta bo s prevzemom prišla do vodilne vloge na nemškem trgu generičnih zdravil, vrednem približno 8,6 milijarde dolarjev, kar naj bi zadoščalo za uresničitev načrta, do leta 2015 dosegati 6,8 milijarde dolarjev čistega dobička na leto. Pfizer, največja farmacevtska družba na svetu, pa se bo spričo tega poraza po vsej verjetnosti usmerila na druge tarče. Analitiki omenjajo predvsem nemško farmacevtsko podjetje Stada.

Dogajanje na nemškem trgu pozorno spremlja tudi Krka, saj je leta 2007 prevzela tamkajšnje podjetje TAD Pharma, ki je imelo leta 2008 nekaj manj kot 90 milijonov evrov prihodkov. "Tržni delež Krke v Nemčiji je zelo majhen, obenem pa ne nudi možnosti za visoko rast prodaje ob sorazmerno visokih maržah," je povedal analitik Matej Šimnic iz Poteze in dodal: "Na poslovanje Krke bi tako vplival predvsem agresiven vstop Teve na vzhodnoevropske trge."