Martin Fourcade je na 10-kilometrski preizkušnji za 7,1 sekunde prehitel drugouvrščenega Rusa Maksima Čudova, tretjega, Avstrijca Christopha Sumanna, pa za 9,4 sekunde. Marič je zaostal 24,3 sekunde. "Če bi tudi med sezono takole streljal, bi bil že večkrat blizu stopničkam. Vedel sem, da je moja pripravljenost dobra, samo zadeti je treba, kar pa ni vedno lahko. Nove proge se mi zdijo še malenkost težje, pa tudi precej zmehčan sneg ni ravno nekaj, kar bi mi najbolj ustrezalo. Sicer pa mi je Oslo kot prizorišče všeč. Jutri bomo imeli prost dan, ki ga bom izkoristil za raztekanje in kakšen lažji trening, v soboto pa me čaka zasledovalna tekma. Izhodišče je obetajoče in poskusil se bom čim bolj zbrati na strelišču. Seveda bi si želel napredovati po lestvici in vse bom storil za to. Ta uvrstitev mi daje nov zagon pred finalom sezone in v Rusijo bom odpotoval kar z nekoliko večjim veseljem," se je po tekmi najboljše uvrstitve v sezoni veselil Marič.

Vsa prva sedmerica na strelišču ni napravila niti ene napake. Zato pa si je tri "privoščil" Bauer, ki je tekmovanje z dobrim tekom končal na še vedno solidnem 13. mestu (+52,2). Vasja Rupnik je bil 82. (+2:55,1/2), novinec v svetovnem pokalu Vid Vončina pa 96. (+3:38,6/4).

"Smo zelo zadovoljni. Uspeli sta nam dve uvrstitvi med 15, kar se nam zelo redko zgodi. Sploh ne vem, če se nam je že kdaj. Moram povedati, da je tudi servis zelo dobro opravil svoje delo, imeli smo zelo hitre smuči, saj sta Marič in Bauer imela osmi oziroma drugi čas teka. Klemen je sicer naredil nekaj napak na strelišču, a te niso bile tako grde, kot so ponavadi pri njem, tako da so obeti tudi pri njem zelo dobri. Janez pa je končno počakal tista dva strela, pri katerih ima vedno težave. Zbral se je, porabil nekaj sekund več, ampak ker je zadel vse tarče, je bilo to dovolj za visoko uvrstitev," je po tekmi dejal trener slovenske moške biatlonske ekipe Uroš Velepec.

V skupni razvrstitvi je na vrhu Sumann s 677 točkami, Norvežan Emil Hegle Svendsen ima točko manj, tretji pa je Rus Jevgenij Ustjugov, ki za Sumannom zaostaja natanko 40 točk. Bauer je kot najboljši Slovenec s 338 točkami 21.

Med ženskami najboljša Hauswaldova

Na ženski tekmi je na 7,5 km zmagala Hauswaldova. 30-letna Nemka je ugnala Belorusinjo Darjo Domračevo za 4,9 sekunde in Švedinjo Anno Carin Olofsson Zidek za 14,4. Vse tri prvouvrščene so zadele vseh 10 tarč. Med Slovenkami je bila vnovič najboljša Teja Gregorin na 22. mestu (+ 1:24,7/1), Dijana Ravnikar je osvojila 36. (2:01,0/1), Andreja Mali pa 48. mesto (+ 2:25,0/1).

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Nemka Magdalena Neuner, ki je tokrat osvojila šesto mesto, še povečala vodstvo, saj je njena najresnejša tekmica za skupno zmago, Švedinja Helena Jonsson, zasedla "šele" 24. mesto.

V nemškem taboru pa ni završalo le zaradi druge zmage Hauswaldove v sezoni. Po tem, ko je v začetku meseca slovo od biatlona napovedala Kati Wilhelm, sta to danes storili še Hauswaldova in Martina Beck. "Odločitev ni lahka, a mislim, da je to pravi trenutek za slovo," je po tekmi za nemško televizijo ARD povedala današnja zmagovalka.