Predsednik republike Danilo Türk je poziv za zbiranje predlogov za kandidata za viceguvernerja in člana sveta Banke Slovenije objavil potem, ko je Timotej Jagrič, ki ga je DZ za to mesto potrdil novembra lani, sklenil, da mesta ne bo sprejel. Njegova pričakovanja o tem delovnem mestu naj bi bila namreč popolnoma drugačna od pričakovanj guvernerja Marka Kranjca.

Urad predsednika republike je prejel tri kandidature, poleg kandidature Stanislave Zadravec Caprirolo še kandidaturo Mejre Festić in Tomaža Toplaka. Türk se je nato odločil, da državnemu zboru predlaga Stanislavo Zadravec Caprirolo, nekdanjo direktorico direktorata za zakladništvo na ministrstvu za finance in predsednico nadzornega sveta NLB.

Mandatno-volilna komisija bo danes državnemu zboru predlagala tudi sestavo nove preiskovalne komisije, ki se bo na zahtevo koalicije ukvarjala z ozadjem izdajanja in financiranja brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres pred parlamentarnimi volitvami leta 2008.

Po predlogu poslanskih skupin bo novoustanovljeno komisijo vodila poslanka SD Melita Župevc, njen podpredsednik pa bo Tadej Slapnik (Zares). Člani komisije naj bi postali še Aleksander Zorn (SDS), Joško Godec (DeSUS) in Anton Anderlič (LDS), njihovi namestniki pa Matjaž Han (SD), Eva Irgl (SDS), Cveta Zalokar Oražem (Zares), Franc Jurša (DeSUS) in Miran Jerič (LDS).