Duh Petre Majdič je na finalnem Touru, ki se s še tremi dnevi nadaljuje v Falunu, še kako prisoten. Obdržala je tretje mesto v šprintu, saj je bilo pričakovati, da jo bo tokrat tretja Marit Björgen prehitela. Fabjanova je z drugim dosežkom v klasiki sedma šprinterka sezone. Z najboljšim dosežkom sezone v klasiki pa je Višnarjeva to lestvico okrasila z 11. mestom.

"Imela sem nekaj smole, da sem znova kot deseta iz kvalifikacij padla v skupino z najhitrejšo in tudi končno zmagovalko Anno Olsson in je letelo že v četrtfinalu. V polfinalu sem kar vedela, da bom kot srečnica po času težko napredovala, ker je bila tam zasedba s Kowalczykovo, z Björgnovo, s Kallo in Saarinenovo obet za hiter tek. Preboj v finale je vodil z drugim mestom. Dobro sem začela, a mi je na prvem klancu preveč 'glajtalo', v finišu pa s četrte pozicije nisem imela možnosti, da pridem naprej," je tek, sedmič v švedski prestolnici, opisala Blejka. Ve, da ji še manjka nekaj vzdržljivosti. Dinamit v nogah in rokah je dokazovala denimo s časi kvalifikacij, kjer je bila to sezono že tretja, četrta, peta, osma in dvakrat deseta. In na vseh šprintih s točkami, kar uspe redkim. Uspelo ni niti Fabjanovi.

Prav o oprijemu zaradi zdrsavanja je potožila, ko je po 13. času kvalifikacij obstala v četrtfinalu. Značilnost mestnih šprintov je pač zelo kratek čas za test smuči na ozkem območju in dobro je, da je z njima celotna servisna ekipa. "S smučmi je potem preprosto nekaj loterije, a to so pač okoliščine, da bi bilo optimalno," pripomni in doda: "Letos tri med enajst, naslednjo sezono pa tri med pet, no, vsaj med šest." (Smeh) Zaključek v Falunu bo za obe slovenski predstavnici sedaj le še šola vzdržljivosti. Drama, za Petro Majdič na daljavo, pa se obeta glede boja za skupno razvrstitev za kolajni. Björgnova je kljub pomoči lastnice globusa Kowalczykove še za 30 točk zmanjšala zaostanek in bo šlo na tesno na razliko 167 ob maksimumu 300 točk, ki so na razpolago. Na veselje naših pa je Višnarjeva včeraj prehitela Aino Kaiso Saarinen, a bo 168 točk težko zbrala. "Finka ne blesti, na zadnjih tekmah ni bila prepričljiva, ni bilo videti, da bo zmogla, a pri njej se nikoli ne ve," pred etapnim zaključkom še opozarja Fabjanova.