Boljša od obeh Slovenk je bila danes Katja Višnar, ki ji klasična tehnika precej bolj leži kot Vesni Fabjan. Višnarjeva je suvereno nastopila v četrtfinalu, tekla na drugem mestu za Švedinjo Anno Olsson in kot druga pritekla tudi v cilj ter se zlahka prebila v polfinale. Tam je prav tako dobro startala, a je imela zunanjo progo, tako da je na prvem zavoju padla na tretje mesto. Nato je izgubila še eno mesto in na koncu tudi ciljno črto prečkala kot četrta. Ker je bila njena skupina precej počasnejša kot druga, se Višnarjevi ni uspelo prebiti naprej kot srečna poraženka.

Kljub temu je lahko Blejka z osmim mestom zadovoljna, saj je bila v tej sezoni višje uvrščena le v Ribinsku, kjer je bila šesta. "Nastop obeh ocenjujem kot zelo dober, v okviru danih zmožnosti. Tako Katja kot tudi Vesna sta imeli nekaj težav z oprijemom, potrebno se je bilo namreč odločiti za nekoliko hitrejšo smučko ali boljši oprijem, saj je bil sneg na progi zelo različen. Katjino osmo mesto je vrhunski rezultat, le malo je zmanjkalo za preboj v finale, tudi Vesna se je visoko zavihtela, še posebej, ker je šlo za klasiko," je nastopa tekmovalk ocenil vodja slovenske ekipe Marko Gracer.

Vesna Fabjan, ki sicer precej bolje teče v prosti tehniki, se je dobro borila. Po 13. času v kvalifikacijah je v četrtfinalu hitro startala, tekla na drugem mestu, nato pa na zunanjem zavoju padla na četrto. Na vzponu so ji nekoliko oddrsavale smuči, vse do konca pa ji ni uspelo nadoknaditi razlike do vodilnih, tako da se je od polfinala poslovila s četrtim časom.

"Imela sem malo smole s smučmi, nisem imela najboljšega oprijema, zato sem precej časa tekla bolj na roke, kar se mi je na koncu poznalo, saj sem bila precej utrujena. Počutje je bilo sicer dobro in vem, da bi lahko bila z dobrim oprijemom tudi v polfinalu, vidim, da lahko tudi v klasiki pridem blizu, ostaja mi prihodnja sezona, da to pokažem," pa je po tekmi povedala Fabjanova.

V moški konkurenci, kjer Slovenci ne nastopajo, se je zmage veselil ruski smučarski tekač Nikita Kriukov. Za zanimivo taktiko se je odločil skupni zmagovalec svetovnega pokala - drugouvrščeni Norvežan Petter Northug, ki je malodane vse sprinte odtekel samo "na rokah" z uporabo smuči za drsalno tehniko. Tretji je bil po fotofinišu Šved Emil Jönsson.

Karavana smučarjev tekačev se zdaj seli v Falun, kjer bo konec tedna finale svetovnega pokala. V petek bo na sporedu prolog, nato pa sledita še dve tekmi na distanci. Nastopili bosta tudi Fabjanova in Višarjeva, ki bosta največ skušali prikazati predvsem na uvodni tekmi, na tekmah na razdalji pa prikazati najboljšo predstavo v sezoni.