Raziskave trga so pokazale, da si vedno več žensk želi prav takšnih tablet, vendar so bile do sedaj samoplačniške. Kontracepcijske tablete Qlaira so namenjene ženskam, ki želijo zanesljivo kontracepcijo s telesu lastnim hormonom, estradiolom.

Zakaj nov razred peroralnih kontraceptivov?

Progestagenska komponenta kombiniranih kontracepcijskih sredstev se je v zadnjih 50 letih spreminjala, medtem ko je estrogenska ostajala vedno ista, to je etinilestradiol. Prav zato kontracepcijske tablete Qlaira s telesu lastnim estradiolom uvajajo v peroralno kontracepcijo nov razred.

Kontracepcijske tablete Qlaira vsebujejo poleg estradiola tudi dienogest, znan in zanesljiv progestagen v kombiniranih peroralnih kontraceptivih, ki omogoča dobro kontrolo menstruacijskega cikusa.

Usklajene z ženskim telesom

Tablete Qlaira delujejo usklajeno z ženskim telesom. Tablete dovajajo ustrezne odmerke estrogena in progestagena v pravem času ciklusa, kar omogoča zanesljivo kontracepcijo in dobro kontrolo ciklusa. Pri uporabi kontracepcijskih tablet Qlaira so ravni estradiola v enakem območju kot v prvih dneh naravnega ciklusa. V 28-dnevnem ciklusu je treba vzeti vsak dan eno tableto Qlaira, izmed katerih 26 tablet vsebuje hormone, zadnji dve pa sta placebo tableti.

Visoko zadovoljstvo uporabnic

Raziskave so pokazale, da kontracepcijske tablete Qlaira 98,99-odstotno zanesljivo preprečujejo zanositev, če jih uporabnice jemljejo skladno z navodiliviii, kar pomeni, da je njihova zanesljivost primerljiva z ostalimi peroralnimi kontraceptivi. Uporabnice kontracepcijske tablete Qlaira dobro prenašajo in so poročale o visoki stopnji zadovoljstva.