"Na pogodbo gledamo kot na partnerstvo," je za omenjeni dnevnik dejal Rob Stringer, predsednik Columbia/Epica, podružnice Sony Music Entertainmenta, ki je bila dolga leta Jacksonova diskografska hiša, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sony je po Jacksonovi smrti 25. junija po svetu prodal približno 31 milijonov njegovih albumov. Do prve obletnice njegove smrti njegovi dediči, mati in troje otrok, računajo na 250 milijonov dolarjev od prodaje nosilcev zvoka, promotivnega gradiva, prikazovanja posthumnega filma "This is it" in posnetkov vaj za koncerte, ki bi jih moral pokojni Jackson imeti v Londonu, piše Wall Street Journal, ki se sklicuje na dobro obveščene vire.

Nova pogodba bo omogočila dedičem, da vrnejo del dolgov, ki si jih je nabral Jackson zaradi svojega ekstravagantnega načina življenja, piše časnik, ki ocenjuje, da bodo morali dediči do konca letošnjega leta vrniti 125 milijonov dolarjev dolga.

Michael Jackson je umrl od posledic predoziranja z močnim anestetikom propofolom 25. junija v 50. letu starosti v Los Angelesu, sredi priprav za veliko vrnitev na koncertni oder.