Rodičeva je finale zgrešila za pet centimetrov. "Deveto mesto res ni slabo, na koncu tekme pa sem vseeno jokala, ker bi bila lahko v finalu. Manjkalo mi je le pet centimetrov, v vseh treh kvalifikacijskih skokih pa sem odrinila pred desko, je bila na novinarski konferenci na Brniku kratka Rodičeva.

Vodovnik je v Dohi dosegel svoj najboljši izid sezone. "Želel sem si meta prek 20 metrov in svoj najboljši izid sezone. Slednje mi je uspelo, žal pa nisem izpolnil tudi prvega cilja. Tudi če bi vrgel prek 20 m, bi bilo to vseeno premalo za finale, saj smo bili v Katarju priče najmočnejši tekmi v suvanju krogle v zadnjem desetletju," je pojasnil Vodovnik.

Mednarodne norme za SP so sicer dosegle še štiri slovenske atletinje (Marija Šestak, Sonja Roman, Nina Kolarič, Tina Šutej) in atlet (Matic Osovnikar).

"Žal četverica ni nastopila na SP zaradi poškodb, Šutejeva pa zaradi študijskih obveznosti v ZDA. Deveto mesto Rodičeve je izjemen rezultat, Vodovnik pa kljub svojemu najboljšemu dosežku sezone ni mogel priti v finale. Poleg tega pa je za našo atletiko zelo pereče, ker Slovenija še vedno ne premore dvorane z 200 metrsko krožno atletsko stezo. To marsikoga odvrne od želje, da bi več energije usmeril v dvoransko zimsko sezono, saj so med drugim stroški vadbe na tujem neprimerno večji. Naši cilji v poletni sezoni so zelo visoki. Precej pričakujemo že prihodnji teden na evropskem zimskem pokalu v metih. Na evropskem ekipnem prvenstvu v Budimpešti je cilj uvrstitev med prve štiri reprezentance v prvi ligi, za evropsko prvenstvo v Barceloni pa ima mednarodne norme že 17 atletov in atletinj, reprezentanca pa bo gotovo še večja," je napovedal predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Peter Kukovica.