V predstavi španskega dramatika bodo drevi nastopili študentje filozofske fakultete, ki so predstavo pripravili v okviru študijskega predmeta Špansko gledališče. Predstava se vsebinsko nanaša na Španijo v 50-ih letih oziroma na obdobje po španski državljanski vojni.

Na stopnišču se odvijejo različne ljubezenske in socialne zgodbe. Gre za realistično delo, polno simbolizma in humorja, je za STA povedala predstojnica predstojnica oddelka za romanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Branka Kalenič Ramšak.

V sklopu tedna španske in hispanoameriške kulture, ki so ga poimenovali Skupne korenine (Raices), bodo na ogled tudi kinoprojekcije mehiškega dokumentarnega filma, pripravili so bralni maraton, v katerem sodelujejo tako profesorji kot študentje, odprli bodo nekaj razstav.

Na oddelku za romanske jezike in književnosti, ki organizira brezplačne dejavnosti tedna, so pripravili tudi tri natečaje, in sicer prevajalski, fotografski in gastronomski. Teden, ki ga podpira špansko veleposlaništvo, bo v soboto, 20. marca, sklenila gledališka predstava Matjaža Zupančiča Hodnik v produkciji študentov drugega letnika AGRFT, je še povedala Kalenič Ramšakova.

Teden bo tudi literarno-glasbeno obarvan. Institut Cervantes Ljubljana je k sodelovanju povabil priznano kantavtorico Silvio Penide iz La Corune v Španiji, s katero bodo v torek, 16. marca, ob 21. uri v kavarni Kinodvora pripravili literarni večer, v petek pa bo koncertirala v baru Zlati zob.