Prebivalci vasi Pont-Sant-Esprint na jugu Francije so pred več kot 50 leti doživljali halucinacije, kar je privedlo da masovne norosti, umrlo pa naj bi pet ljudi. Dogodek je postal znan pod imenom Le Pain Maudit ali „Prekleti kruh“.

Do sedaj je veljalo prepričanje, da je bila za halucinacije kriva plesen, ki je prizadela žito. Druga teorija je namigovala, da je bil kruh zastrupljen. Albarelli pa trdi, da je bil za halucinacije odgovoren LSD, katerega je v zrak spustila Ciina enota za posebne operacije.

Albarelli se je do odkritja dokopal med preiskovanjem nenavadnih okoliščin smrti Franka Olsona, ki je bil član Ciine enote, samomor pa naj bi storil tako, da je skočil iz 13. nadstropja stanovanjske stavbe. Olson si je življenje vzel dve leti po primeru „Prekleti kruh“. Avtor je namreč naletel na dokument, v katerem je zabeležen pogovor med Ciinim agentom in zaposlenim v Sandozu, v okviru katerega sta govorila, da za dogodke v vasi Pont-Saint-Esprit ni bila odgovorna plesen.

Albarelli je še navedel, da sta mu dva vira zaupala, da je bil dogodek v francoski vasi del programa ameriške vojske in CIE, ki sta hoteli „nadzorovati misli“. Avtor razkriva, da je v dokumentih iz leta 1975 razvidno, da je CIA zlorabila svojo moč. Albarelli še trdi, da je ameriška vojska v okviru programa „nadzor nad mislimi“ z LSDjem drogirala kar 6000 vojakov.