Izid sezone na svetu je poleg ameriške štafete 4 X 400 m (3:27,34) v ženskem delu zadnjega dne SP uspelo doseči še Rusinji Mariji Savinovi v teku na 800 m (1:58,26). Na 1500 m je bila najhitrejša Etiopijka Kalkidan Gezahegne (4:08,14),, Jamajčanka Veronica Campbell Brown pa na 60 m (7,00). V suvanju krogle je zlato osvojila Belorusinja Nadežda Ostapčuk (20,85 m), v skoku v daljino Američanka Britney Reese (6,70 m).

Pričakovanih rekordnih poskusov ni bilo v ženskem skoku s palico. "Nisem vedela, da je to prvo atletsko dvoransko zlato za Brazilijo po 23 letih. Uresničile so se moje sanje, vendar pa to ni konec. Želim si še bolj tehnično napredovati. Na treningih sem bila skupaj z Isinbajevo in sem se od nje veliko naučila," je del skrivnosti uspeha pojasnila Murerjeva. Višino na 4,80 m je preskočila v prvem poskusu, Rusinja Svetlana Feofanova, nekdanja svetovna rekorderka, pa v drugem. Ker sta obe neuspešno nadaljevali pet centimetrov višje, je zlato pripadlo Brazilki. Tretja je bila Poljakinja Anna Rogowska (4,70).

Isinbajeva pa je po treh zaporednih dvoranskih SP od leta 2004 prvič ostala celo brez medalje. Na 4,60 m, v svojem prvem skoku v finalu, je bila uspešna prvič, na višini 4,75 m, kjer je skakala drugič, pa je letvico trikrat podrla. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Očitno sem bila čustveno 'izpraznjena'. Toda tak je šport in upam, da bom na naslednjem velikem tekmovanju boljša," je dejala Isinbajeva. Težave je imela že v petkovih kvalifikacijah. V svojem prvem skoku na prvenstvu je na višini 4,55 m letvico dvakrat podrla. Dvakratna zaporedna olimpijska zmagovalka se je tako nenadejano znašla v podobnem položaju kot lani na SP na prostem v Berlinu. V Nemčiji je ostala brez rezultata in pričakovanega desetega naslova na velikih tekmovanjih. V zadnjem poskusu na 4,55 m se je svetovna rekorderka v dvorani (5,00 m) in na prostem (5,06 m) vendarle veselila uspeha in tedaj napovedala boj za svetovni rekord, od katerega pa je bila v finalu zelo oddaljena.

V štafeti 4 X 400 m so se do zadnjega za zmago z Američankami borile Rusinje in bile na koncu druge (3:27,44), bron pa so osvojile Jamajčanke (3:28,49). Debbie Dunn je po sobotni zmagi na 400 m osvojila še drugo zlato na prvenstvu. Veronica Campbell Brown, dvakratna olimpijka zmagovalka na 200 m in svetovna prvakinja na 100 m (2007), je bila prva na 60 m (7,00).

Brittney Reese je v skoku v daljino potrdila lanski svetovni naslov na prostem. Že v prvi seriji je dosegla največjo daljavo tekme, drugo pa je prav tako v svojem prvem skoku zabeležila Portugalka Naide Gomes. V ozadju pa se je bil boj za bron. Estonka Ksenija Balta je bila s 6,63 m druga do zadnje serije, ko je toliko še drugič skočila tudi Brazilka Keila Costa ter imela s tem boljši drugi izid od stotinke. Slednja je imela drugi najboljši skok 6,61 m. Le centimeter a omenjeno dvojico je bila Rusinja Darja Klišina (6,62 m, še centimeter manj pa je skočila druga Rusinja Ana Nazarova (6,61 m).

Med atletinjami je na 800 m Savinova v dvoboju za zlato z izjemnim pospeševanjem v zadnjem krogu za 17 stotink prehitela favorizirano Britanko Jennifer Meadows (1:58,43). Slednja je sicer dosegla državni rekord, bronasta Američanka Alysia Johnson (1:59,60) pa osebnega. Ta trojica je edina tekla pod dvema minutama. Gezahegnejeva je na 1500 m Španko Natalio Rodriguez ugnala za 17 stotink ter za 25 branilko naslova ter rojakinjo Gelete Burko. Slednja je bila sicer v Valencci pred dvema letoma šele tretja, vendar so zaradi dopinga pozneje zlato in srebro odvzeli Rusinjama Jeleni Soboljevi in Juliji Fomenkovi.

Ostapčukova je v svojem zadnjem poskusu kroglo sunila 20,85 m in s prestola izrinila branilko naslova, olimpijsko zmagovalko in svetovno prvakinjo na prostem Valerie Vili iz Nove Zelandije (20,49). Belorusinja Natalija Miknevič je bila bronasta (20,42 m).

Naslednje dvoransko SP po od 9. do 11. marca 2012 v Carigradu v Turčiji.