Tekači in tekačice so dodobra preizkusili progo na Holmenkollnu, ki bo prihodnje leto gostil svetovno prvenstvo. Zmagi sta na veliko veselje domačih navijačev ostali na Norveškem, veselila sta se je Björgnova in Anders Glöersen, ki je slavil pred Rusom Aleksejem Petuhovom in Švedom Marcusom Hellnerjem.

Dobro sta nastopili tudi obe slovenski predstavnici Vesna Fabjan in Katja Višnar. Fabjanova je finalni nastop zgrešila za vsega nekaj centimetrov, potem ko je mesto srečne poraženke pripadlo Hanni Falk. Fabjanova je v kvalifikacijah dosegla šesti čas, nato pa v četrtfinalu slavila zmago. V polfinalu je prav tako dobro začela, tekla na tretjem mestu in po spustu z dobro pripravljenimi smučmi napredovala v vodstvo.

Na vzponu je napadla, še vedno tekla v vodstvu, a je tega na zadnjem zavoju pred spustom izgubila. Nato je tekla na tretjem mestu in v ciljni ravnini padla na četrto. Prva polfinalna skupina je bila podobno hitra, tako da se Fabjanova ni mogla prebiti naprej kot srečna poraženka.

Višnarjeva je bila v kvalifikacijah deseta, četrtfinalni nastop pa je začela odlično. Na startu je povedla in dolgo časa tekla v ospredju. Nato je najprej nazadovala na tretje mesto, pa spet napredovala na drugo in nato vse do konca postopoma izgubljala. Ciljno črto je prečkala kot zadnja v skupini.

"Danes mi je zelo malo zmanjkalo, počutje ni bilo pravo. Trudila sem se po najboljših močeh in še zmeraj s sedmim mestom dosegla vrhunsko uvrstitev. Z letošnjo sezono sem zelo zadovoljna, želela sem priti med prvih deset skupno, zdaj se vrtim nekje okrog petega mesta. Do konca je še en sprint in upam, da bom ostala na tem mestu," je po tekmi povedala Fabjanova in dodala: "Te proge, ki bodo prihodnje leto gostile SP, smo dodobra preizkusili, se naučili, kje so kritične točke, na kaj bo treba biti pozoren prihodnje leto. Meni osebno odgovarjajo, na SP se bo dalo veliko narediti."

Slovenski tekmovalki, nastop na finalu v Falunu imata zagotovljen, saj se tja uvrsti najboljših 50 v skupnem seštevku svetovnega pokala, bosta zdaj odpotovali v Falun, kjer bosta trenirali do sredinega klasičnega sprinta v Stockholmu.