Pri moških se je zmage veselil Francoz Martin Fourcade, ki je prav tako kot Domračeva vknjižil le en kazenski strel. Drugi je bil Italijan Christian De Lorenzi, tretji pa Francoz Vincent Jay. Najboljši Slovenec je bil Klemen Bauer na 17. mestu, ki je zgrešil trikrat. Kljub temu je Bauer prikazal odlično predstavo, saj je na 17. mesto napredoval z 49. mesta po sprintu. Janez Marič je tekmo s štirimi zgrešenimi streli končal na 30. mestu, Vasja Rupnik pa je zgrešil petkrat in osvojil 46. mesto.

Klemen Bauer je napravil velik korak po lestvici navzgor, saj se je z 49. povzpel na končno 17. mesto. Ob najhitrejšem teku dneva bi se brez dveh zgrešenih strelov na zadnjem streljanju v stoječem položaju lahko uvrstil blizu najboljše deseterice.

"Z nastopom Klemna Bauerja moramo biti zadovoljni. Lahko rečem, da je bil to zanj odličen nastop. Z 49. na 17. mesto, takšen preskok se redko zgodi. Zaradi majhnih razlik so bili možni veliki preskoki ali pa veliki padci. Razlika med sedmim in šestdesetim je bila ena minuta. Klemen je nastopil odlično, imel je tudi prvi čas teka. Škoda je bilo zadnjih dveh strelov, ki pa sta bila blizu zadetka. Janez je na koncu naredil dve klasični napaki in tako zapravil uvrstitev okoli desetega mesta. Na koncu je bil trideseti z majhnim zaostankom. Zaradi dobrega teka je nekaj mest pridobil. Vasja pa je zgrešil vsaj dva strela preveč, da bi bil nekje okoli 25. mesta. Tudi zaostanek treh minut ni velik," je razplet zasledovalne preizkušnje pokomentiral glavni moški trener Uroš Velepec.

Zasledovalno preizkušnjo deklet na tekmi svetovnega pokala v finskem Kontiolahtiju je dobila Darja Domračeva, ki je zgrešila le enkrat. Belorusinja je na zadnje streljanje pritekla skupaj s še štirimi sotekmovalkami ter kot edina strelski nastop zapustila brez napak. Tako je 23-letna zmagovalka sprinterske preizkušnje še drugič v dveh dneh stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. V nemškem boju za drugo mesto je bila boljša Magdalena Neuner, tretje mesto je tako pripadlo Simoni Hauswald.

Vseh dvajset strelov so zadele zgolj tri tekmovalke. Ukrajinka Oksana Kvocenko (osmo mesto), Rusinja Ana Buljigina (10.), in Nemka Martina Beck (20.), ki pa so vidnejšo uvrstitev zapravile bodisi zaradi počasnejšega teka bodisi zaradi večjega zaostanka iz sprinterske preizkušnje.

Od slovenskih predstavnic je bila najbolje uvrščena Teja Gregorin na 26. mestu. Ihanka je kljub dvema zgrešenima streloma stoje izhodišče s sprinta (34. mesto) izboljšala za osem mest. Po lestvici navzgor se je pomaknila tudi Andreja Mali, ki je na koncu osvojila 51. mesto. Zaradi kar osmih kazenskih krogov pa je proti koncu uvrščenih pristala Dijana Ravnikar, ki je zasedla 55. mesto.

"Obdržali smo mesta iz sprinterske preizkušnje. Znova smo nastopili povprečno. Morda v smučini nismo bili na najboljši ravni, kar je bila posledica nekoliko napačne izbire smuči. 27. mesto je za Tejo Gregorin dobro, drugi dve sta ostali zadaj. Morda je tekmovalkam na strelišču nekoliko padla koncentracija. Kot sem že dejal, zdaj lahko pričakujemo nihanja. V prihodnjih dneh se bomo poskusili nekoliko spočiti, da bomo pripravljeni za naslednje tekme," je po tekmi dejal glavni trener Tomaš Kos.

Slovenska ekipa bo v ponedeljek odpotovala proti Oslu, kjer jih že v četrtek čakajo nove tekme svetovnega pokala. Vmesni čas bodo reprezentanti izkoristili za trening.