Kazahstanka Olga Ribakova je kot edina letos preskočila 15 m (15,14 m) in osvojila zlato v troskoku, Hrvatica Blanka Vlašić je ubranila naslov v skoku v višino (2,00 m), v ZDA je šla zmaga na 400 m za ženske z Debbie Dunn (51,04), v peteroboju pa je zlato osvojila Britanka Jessica Ennis (4937).

Na visokih ovirah je Jonesova gladko premagala Kanadčanki Perdito Felicien (7,86) in Priscillo Lopes Schliep (7,87) ter na večni lestvici zaostala le za Švedinjo Susanno Kallur (7,68) in nekdanjo tekačico Sovjetske zveze Ludmillo Engquist Narožilenko (7,69). "To je najboljši dan na moji atletski poti. Tekla sem najbolje doslej. Po lanski poškodbi sem se uspešno vrnila na tekmovališča. Ostala sem brez besed in se samega finalnega teka niti ne spomnim," je bila presrečna Jonesova.

Dafarjeva je ostala neprekosljiva v dvoranah. "Zelo sem vesela, da sem osvojila četrti zaporedni naslov. Tik pred nastopom sem se odločila, da bom spremenila taktiko. Načrtovani hitri tek sem spremenila v počasnejšega. Tako je odločitev padla v zaključku, kar mi je ustrezalo, saj sem pred SP veliko vadila pospeševanje v zadnjem delu," je pojasnila Defarjeva, ki je za slabo sekundo prehitela Kenijko Vivian Cheruiyot (8:51,85), tretja pa je bila njena rojakinja Sentayehu Ejigu (8:52,08).

Vlašićeva je vseh pet višin, vključno z dvema metroma, preskočila v prvih poskusih in gladko zmagala. Po 1,98 m sta preskočili Španka Ruth Beitia in Američanka Chaunte Howard Lowe na naslednjih dveh mestih. Hrvatica je bila prvič neuspešna na 2,05 m, ko je letvico trikrat podrla. Svetovni dvoranski rekord (2,08 m), ki ga je Švedinja Kaisa Bergqvist dosegla 4. februarja leta 2006 v nemškem Arnstadtu, je tako ostal nedosežen.

Ribakova je po prestopu v prvi seriji vodila od druge, ko je dosegla azijski rekord (14,70 m). Šele v peti seriji jo je za dobri dve minuti prehitela Kubanka Yargeris Savigne (14,86), vendar je Ribakova takoj v naslednjem skoku 'odgovorila' s 14,93 m. Tretja je bila Rusinja Ana Pjatik (14,64 m). V zadnji seriji se vrstni red na samem vrhu ni spremenil. Savignejeva, branilka naslova in aktualna svetovna prvakinja na prostem, se je morala posloviti od naziva dvoranske prvakinje, saj je Ribakova zlato potrdila v zadnjem skoku tekmovanja z letos edino daljavo prek 15 m.

Ennisova je po svetovnem naslovu v sedmeroboju na prostem postala tudi dvoranska mnogobojska prvakinja. S 4937 točkami se je 24-letnica zelo približala svetovnemu rekordu Rusinje Irine Belove (4991) iz leta 1992 in ugnala Ukrajinko Natalijo Dobrinsko, olimpijsko zmagovalko (4851) in Rusinjo Tatjano Černovo (4762). Na 400 m sta Dunnova in Rusinja Tatjana Firova (51,13) osvojili prvi posamični odličji na velikih tekmovanjih, bronasta Bolgarka Vanja Stambolova (51,50) pa je pojasnila, da bo na letošnjem evropskem prvenstvu v Barceloni nastopila na 400 m z ovirami.