Obe tekmi je odločilo streljanje. V moški konkurenci je bil v smučini z naskokom najhitrejši Francoz Martin Fourcade, ki pa se je dvakrat zavrtel v kazenskem krogu in pristal na tretjem mesto, s pol sekunde zaostanka za najboljšim. V boju za vrh sta tako ostala Čerezov in Norvežan Emil Hegle Svendsen s 100-odstotnim strelskim izkupičkom, ure pa so pokazale, da je bil po 10 kilometrih teka in 10 strelih Rus za skoraj sedem sekund hitrejši od Norvežana. Svendsen je bil zadovoljen tudi z drugim mestom, saj ima šest tekem pred koncem svetovnega pokala v skupnem seštevku zdaj 10 točk prednosti pred Avstrijcem Christophom Sumannom, ki je bil tokrat peti, doslej vodilni Rus Jevgenij Ustjugov pa je zdrsnil na tretjo pozicijo.

Med Slovenci se je z igro ure uspešno spopadel predvsem Rupnik, ki je bil končno uspešen na strelišču, nenatančen je bil enkrat, in zasedel najvišjo uvrstitev v karieri. Štiri mesta za njim je z dvema kazenskima krogoma končal Janez Marič. Oba sta lahko na lastni koži preizkusila zgoščenost biatlonskih dosežkov, saj je 33. Mariča od 8. Italijana Christiana de Lorenzija ločilo manj od pol minute. Klemen Bauer je bil s štirimi zgrešenimi streli brez možnosti za vidno uvrstitev in končal na 49. mestu.

"Rupnik je naredil najboljši izid v karieri, še bolj pomembno pa je, da je za tretjim mestom zaostal le 40 sekund. Bauer je tekaško dosegel osmi izid, a preveč hitel na strelišču ter delal drobne napake, kar pa je bilo preveč za dobro uvrstitev. Marič je taktično tekel dobro, a žal dvakrat zgrešil. Tukaj so razlike v mestih nato velike, saj so se tekmovalci med 14. in 60. mestom zvrstili v eni sami minuti in vsaka sekunda praktično pomeni eno izgubljeno mesto," je tekmo videl moški trener Uroš Velepec.

V ženski konkurenci je kar osem od prvih desetih tekmovalk tekmo končalo s popolnim strelskim uspehom. O končni razvrstitvi je zato odločal tek. V smučini je bila najboljša Domračeva, ki je imela kar lep naskok pred Rusinjo Olgo Zajcevo in 33-letno Nemko Kati Wilhelm, ki je v torek napovedala slovo od biatlonske karavane. Najboljšim je bila blizu tudi Nemka Magdalena Neuner, prva biatlonska zvezdnica olimpijskih iger v Vancouvru, ki je po dveh zgrešenih strelih na koncu z zaostankom 22 sekund pristala na petem mestu, v svetovnem pokalu pa ima zadaj 10 točk prednosti pred Švedinjo Heleno Jonsson, ki je v Kontiolahtiju osvojila deveto mesto.

Slovenske tekmovalke so se tokrat predstavile slabše od pričakovanj, saj je Teja Gregorin zgrešila le en strel in pristala na 34. mestu, Dijana Ravnikar je bila za enim zgrešenim strelom 48., Andreja Mali pa se je v kazenskem krogu zavrtela dvakrat in bila le 52. Predvsem Gregorinova in Malijeva sta imeli tudi slabe pogoje na progi, na kateri je bil novozapadli sneg in smučina zaradi tega počasnejša.

"To je bil povprečen nastop naših tekmovalk, na začetku je sicer kazalo na boljše uvrstitve. Pri prvih tekmovalkah je malenkostno pihalo, tako da ni izgledalo, da bodo tako dobri strelski nastopi. Morda smo tudi nekoliko napačno izbrali štartno skupino oz. smo imeli smolo, saj je zjutraj padal sneg, ki ga niso napovedovali. Zaradi tega je bila proga na začetku nekoliko počasnejša," je razplet današnje tekme pokomentiral glavni ženski trener Tomaš Kos ter dodal: "Približuje se konec sezone, zato se dogajajo velika nihanja. Enkrat nam bo šlo boljše, drugič slabše. Veliko bo odvisno od trenutnega stanja. Do zaključka svetovnega pokala, ne računam vedno na konstante dosežke. Zasledovalna tekma nam bolj odgovarja, predvsem Teji Gregorin, ko lahko preostale tekmovalke lovi."

S povprečnimi sprinterskimi dosežki pa imajo slovenski tekmovalci in tekmovalke slabo izhodišče za nedeljsko zasledovalno tekmo.