Valenčič je z bolečinami v hrbtu zgledno opravil s prvo progo in vpisal 12. čas, z zaostankom 1,31 sekunde za takrat vodilnim Avstrijcem Manfredom Prangerjem. A je nato dobro izhodišče za uvrstitev med elitno slalomsko petnajsterico zapravil z odstopom na drugi progi.

Drugo mesto je na zadnjem slalomu osvojil Avstrijec Mandred Pranger, vodilni po prvi vožnji, je v cilju zaostal 29 stotink za Neureutherjem, ki se je veselil svoje druge slalomske zmage v svetovnem pokalu prav na domačih tleh. Tretji je bil Šved Andre Myhrer (+0,35).

Valenčič je v konkurenci 26 slalomistov zadnji slalom sezone začel v Garmisch-Partenkirchnu s startno številko 14. Ob prihodu v cilj je na prvi progi prehitel Avstrijca Marcela Hirscherja in Hrvata Ivico Kostelića. Na drugi vožnji slaloma na že precej načeti progi Gudiberg pa ni bil kos Kosteliću. Kmalu po startu je storil napako, prevozil je količek. Pot v Garmisch, ki je bila vprašljiva zaradi bolečin v hrbtu, se tako Valenčiču ni izplačala, z ničlo na zadnji tekmi pa je izpadel tudi iz elitne slalomske petnajsterice. Od štirih predstavnikov slovenske moške ekipe v Garmischu se je tako uvrstitve in točk veselil le Andrej Šporn z 11. mestom na smuku.

Na svetovni slalomski štartni listi Valenčič z osvojenim šestim mestom na olimpijskih igrah še sodi v prvo jakostno skupini, a bo zaradi nekaterih sprememb pričakovati, da bo pred začetkom nove sezone začel kot 16. tekmovalec. "Škoda, ker je imel solidno prvo vožnjo in si je tako želel osvojiti točke za prvo jakostno skupino. Če pa sicer pogledamo celotno sezono, moramo biti zadovoljni. Dva smukača, Andreja Jermana in Šporna, imamo v prvi jakostni skupini, treba pohvaliti Valenčičev nastop na olimpijskih igrah, več mlajših tekmovalcev je osvojilo svoje prve točke v pokalu, kar je zelo spodbudno za naprej, s stopničkami in uvrstitvami v peterico smo zbrali tudi več točk v pokalu narodov kot lani," je po tekmi iz Garmischa ocenil vodja moške smučarske ekipe Urban Planinšek.

Prvi, ki je Kostelića na drugi progi premagal, je bil Herbst, čas Avstrijca pa je za 1,29 sekunde takoj za njim popravil Francoz Julien Lizeroux, ki pa je nato izgubil boj za mali globus. Francoz bi moral stati najmanj na stopničkah, te je zgrešil za desetinko. Herbst pa je mali kristalni globus v slalomu osvojil že pred koncem tekme, čeprav je tekmo končal na devetem mestu. Veliki kristalni globus zmagovalca sezone svetovnega pokala si je že v petek zagotovil Švicar Carlo Janka. Olimpijski slalomski prvak Giuliano Razzoli je danes odstopil že na prvi progi.

Tudi drugo mesto v skupnem seštevku pokala je bilo že oddano pred sklepnim dejanjem sezone. Avstrijec Benjamin Raich, ki se je že četrto sezono zapored moral zadovoljiti s srebrom in je ostal brez velike "kugle", konec lanske sezone mu jo je za pičli dve točki vzel Norvežan Aksel Lund Svindal, ki pa je v tej sezoni ostal predaleč, da bi lahko posegel po samem vrhu. Raich je na zadnjem slalomu odstopil na drugi vožnji. Bron je pričakovano osvojil Švicar Didier Cuche. Janka je sicer v zgodovini svetovnega pokala drugi najmlajši lastnik velike "kugle", mlajši, ko jo je prejel, je bil Norvežan Kjetil Andre Aamodt. Janka je bil četrti Švicar, ki se je veselil te lovorike.

Finale svetovnega pokala se bo v nedeljo končal s smučarsko pašo za oči, paralelnim veleslalomom. Novost na finalu svetovnega pokala bo hkrati tudi generalka pred svetovnim prvenstvom prihodnje leto, ki bo prav tako v Garmisch-Partenkirchnu.