Dvakratni olimpijski prvak iz Whistlerja si je sinoči na tretji tekmi skandinavske turneje v Lillehammerju priskakal še tretjo zmago zapored. Amamnn je do 16. zmage v karieri na tekmah za svetovni pokal prišel kljub vložku nešportnega življenja. Po poročanju finskih časnikov je po zmagi v torek v Kuopiu pregloboko pogledal v kozarec, zato ga varnostniki niso spustili v gostinski lokal, protestiral pa je tako, da je od jeze brcal v vrata.

Ammann je bil na včerajšnji tekmi na veliki olimpijski skakalnici po prvi seriji drugi za Poljakom Malyszem, v finalu pa se je v slogu šampiona zavihtel na prvo mesto, na drugo je skočil Schlierenzauer, medtem ko je Malysz zdrsnil na tretje. "Noro! Takšen zaključek sezone je zelo čustven. Skupna zmaga je čista, osvojil sem še eno super trofejo, ki mi je manjkala. Premagati takšna mojstra, kot sta Schlierenzauer in Malysz, je nekaj posebnega," je povedal Simon Ammann, ki ima priložnost, da z zmago v Oslu postane drugi skakalec, ki bo slavil na vseh štirih tekmah nordijske turneje. Prvi je bil to leta 2002 Finec Matti Hautamaeki.

Točke so osvojili vsi štirje slovenski skakalci: 19. Peter Prevc, 21. Mitja Mežnar, 27. Robert Kranjec in 28. Jernej Damjan. To je v primerjavi s prvo serijo, ko so bili trije slovenski skakalci med prvo petnajsterico (11. Prevc, 12. Damjan, 15. Kranjec, 24. Mežnar), skromen izkupiček, saj so v finalu vsi z izjemo Mežnarja nazadovali po lestvici navzdol.