"Vsi sumi o nezakonitem delovanju in nespoštovanju pravil so bili ovrženi," je včeraj trdil Bahun, ki meni, da takšno anonimno komuniciranje škodi ugledu podjetja in njegovih zaposlenih. "Takšno pisanje se je v Sloveniji preveč razpaslo," je prepričan prvi nadzornik poštnega podjetja.

Nadzorni svet je soglasno podelil novi petletni mandat Haucu in njegovemu namestniku Igorju Mariniču. "To kaže na enotnost našega pogleda in je hkrati dokaz, da je bilo sodelovanje med dosedanjim vodstvom in nadzornim svetom zelo korektno," je razložil Bahun. Za položaj generalnega direktorja so prejeli pet vlog, pri čemer sta kandidata, ki nista bila iz vrst poštnih menedžerjev (eden od njih je bil Marjan Rekar), kasneje umaknila kandidaturi. Za namestnika pa je kandidiralo osem oseb. Tudi ostali kandidati so jim predstavili kakovostne programe, je hvalil Bahun, ki predvideva, da bo sedanje poslovodstvo uresničilo mnoge predloge konkurentov. Po prepričanju Hauca vse te kandidature kažejo na urejene medčloveške odnose v podjetju, "saj če bi izvajali ustrahovanje in teror, se nihče iz hiše ne bi upal prijaviti. Pa so se celo trije."

Ponovno imenovanje je v prvi vrsti priznanje njegovim odličnim sodelavcem, je bil skromen generalni direktor, ki je včeraj obelodanil, da je pošta lansko poslovno leto sklenila še nekoliko bolje, kot je sprva kazal pogled v poslovne knjige. Po novih podatkih so v letu 2009 ustvarili dobiček, vreden 18,8 milijona evrov, ki je celo večji od predlanskega. "Pošta Slovenije bo še naprej razbijala stereotip, da država nikakor ne more biti dober lastnik," je bil še "provokativen" novi-stari Haučev namestnik Marinič.

Pošta Slovenije se že nekaj časa pojavlja kot potencialni novi upravljalec Letališča Edvarda Rusjana Maribor. Hauc o tem včeraj ni mogel sporočiti nikakršnih novosti, ker so še zmeraj v fazi skrbnega pregleda in preučevanja podatkov in informacij.

tomaz.klipsteter@dnevnik.si