Kvalifikacije na velikem tekmovanju so namreč prvič v dvorani potekale v dveh delih, tako da so bile ekspresne kot še nikoli.

"Boril sem se po najboljših močeh. Da sem pokazal najboljšo pripravljenost na največji tekmi, je sicer uspeh, toda s potjo do dosežka nisem zadovoljen. Nisem ujel prave tehnike, pri najdaljšem metu pa mi je krogla ušla malce iz rok, kar pomeni tudi do pol metra razlike," je pojasnjeval 32-letni Miran Vodovnik, ki je dosegel 15. daljavo. Kvalifikacijske daljave so bile dolge kot še nikoli, saj je za uvrstitev v finale zadostovala dolžina 20,34 m. "Glavni cilj sezone ostaja evropsko prvenstvo na prostem. Toda najprej moram pozdraviti poškodbe, ki so se pojavile zaradi dveh razlogov. Zaradi teže in obremenitve, saj želim na vsakem treningu iz sebe iztisniti maksimum. Danes si bom ogledal finale suvanja krogle, jutri pa se malce odpočil," je še delovni plan konca tedna razložil Vodovnik.

Izjemno razburljivo je bilo spremljanje edine slovenske predstavnice v Dohi. Snežana Rodić je vse tri skoke skočila podobno (13,74, 13,83, 13,84), bila po prvi seriji peta, po drugi osma, ko pa je skočila centimeter več, jo je prehitela še Rusinja Anastazija Taranova-Potapova ter jo oddaljila od sanj, od prvega velikega finala na dvoranskem svetovnem prvenstvu. Taranova je očitno usojena slovenskim skakalkam troskoka, saj je lani na dvoranskem EP v Torinu edina premagala Marijo Šestak. Rodićeva je bila deveta že pred petimi leti v Madridu. Najboljša osmerica je bila oddaljena pet centimetrov, za dosežkom sezone (14,09) pa je Koprčanka zaostala za 25 centimetrov. Pet centimetrov v Dohi, kjer se ne varčuje z gradnjami v višave in mogočnosti centra Aspire, ne pomeni nič, v troskoku pa je to veliko.

Ko je po tekmi stopila do mešane cone, je svetlolaska jokala kot dež. Pet minut ni prišla do besede, ko je malce prišla do sape, pa je bentila. "Niti na enem skoku nisem stopila na desko... To pomeni najmanj 20 centimetrov daljši skok... Pa še vedno sem deveta... Jezna sem kot hudič... Pred prvenstvom sem na atletski zvezi pojasnjevala, da imam težave z zaletom, da nujno potrebujem trenerja," je počasi pojasnjevala mlada mamica ter nadaljevala: "Pa vseeno niso poslali trenerja Srdjana Djordjeviča, ki bi ga nujno potrebovala. Ne znam vam povedati, kaj sem naredila narobe. Kaj mi pomaga, če mi nekdo na daleč z rokami kaže, koliko mi je zmanjkalo do odrivne deske. Potrebovala bi nekoga, ki bi mi povedal, kaj delam narobe. Da mi reče, ne cepetaj ali karkoli drugega."

Danes in jutri bodo v kompleksu Aspire finalni boji brez slovenskih atletov. Obetajo se vrhunski dosežki, saj vsi atleti, ki niso iz Evrope, v tej sezoni nimajo velikega prvenstva, medtem ko se bodo konec julija v Barceloni pomerili najboljši atleti stare celine.