V finskem Kontiolahtiju se je s preizkušnjo mešanih štafet pričela zadnja tretjina tekem svetovnega pokala v biatlonu. Na izredno izenačeni preizkušnji, kjer so člani norveške, nemške in beloruske ekipe na zadnje streljanje pritekli skupaj, je zmago slavila Norveška (Ann Kristin Aafedt, Tora Berger, Halvard Hanevodl, Tarjei Boe), drugo mesto so zasedli Nemci (Kati Wilhelm, Magdalena Neuner, Erik Lasser, Simon Schempp), tretji pa so bili Italijani (Katja Haller, Karin Oberhofer, Lukas Hofer, Christian De Lorenzi), ki so na zadnjem streljanju izkoristili dve popravi Belorusa Sergeja Novikova in nekoliko nepričakovano zasedli najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

V pravi zimski pravljici, prizorišče je bilo obdano s soncem, se slovenski predstavniki niso najbolje znašli. Preizkušnjo je pričela Teja Gregorin, ki je v ležečem strelskem položaju zgrešila dve tarči, nič bolje pa Ihanki ni šlo stoje, ko je morala še v en dodatni kazenski krog. Vodstvo reprezentance se je ob dejstvu, da je Teja drugi strelski nastop zapustila na zadnjem mestu z dokaj velikim zaostankom, odločilo, da je nesmiselno nadaljevati preizkušnjo. Tako bodo imeli Dijana Ravnikar, Janez Marič in Klemen Bauer novo priložnost že na sobotnem sprintu, kjer se jim bosta pridružila še Andreja Mali in Vasja Rupnik.

"Tekma mešanih štafet je tekma prestiža, ker se uvrstitve ne upoštevajo niti za pokal narodov, niti ne prinašajo nobenih točk državi ali posamezniku. To je bil tudi razlog za odstop. Teja je na veter odreagirala pravilno, saj je korigirala za tri levo, pihalo je desno, kar je pravilno, vendar so bili streli še vedno zadeti po desnem robu. Potem je vnovič popravila nastavitve in bilo je, kot je bilo," je dejal glavni moški trener Uroš Velepec in dodal: "Na vsaki tekmi bomo napadali tako, kot se spodobi. Želimo si zadržati nivo, ki smo ga imeli do sedaj, še posebej med ZOI. Gregorinova z uvrstitvami med najboljših deset, Bauer med 25., od Mariča pa pričakujemo še kakšen dober rezultat."