V Dohi, kjer se danes začenja svetovno dvoransko atletsko prvenstvo, sta se oba športa obrisala pod nosom. Prva vest večernega športa na televiziji so bili namreč kamelji boji teka na dolge proge. Natančnih pravil se v približno dvominutnem prispevku nismo naučili, a v poročilu so bile najhitrejše kamele na progi skoraj 13 minut in so še kar dirjale proti cilju. In to ne na krožni progi, temveč kar v naravi z ograjami, zraven pa so se vozili šejki v avtomobilih in jim dajali navodila.

Izmed članov slovenske reprezentance se v Katarju najbolj znajde Khalid Nasif. Nepogrešljivi fizioterapevt na atletskih odpravah ima namreč iraške korenine, tako da je na poti na prizorišče veselo bral časopisne katarske "hieroglife". Letos je v Dohi že bil, le da v uglednejši, a tudi precej bolj uradni druščini, ko je januarja spremljal slovenskega predsednika Danila Türka. Medtem so Nasifovo delovno mojstrstvo opazili tudi pri Nogometni zvezi Slovenije. Vedno nasmejani Nasif bo namreč poleti v Južni Afriki skrbel tudi za slovenske nogometaše, po besedah vodilnih pri NZS pa mu bodo na vsak način omogočili, da bo izostal od obveznosti v Čateških toplicah.

Da je bila pot iz Züricha proti Dohi prijetnejša, so poskrbele prijazne hostese katarske letalske družbe, med katerimi je bila tudi Beograjčanka Silvija. Ker je bilo letalo na pol prazno, si je lahko vsak iznajdljivec privoščil ležanje ali spanje čez štiri sedeže, kar je s pridom izkoristila skakalka troskoka Snežana Rodić. "Ko potujem s hčerko k možu na Kitajsko (Aleksandar je nogometaš, ki po novem igra za Čingdao - op. p.), imam druga odgovorna opravila, tokrat pa sem si privoščila malce spanca. 20. marca bom odpotovala v Čingdao, kjer bom trenirala mesec dni, nato pa bom morda priprave nadaljevala v ZDA s trenerjem Srdjanom Djordjevićem. A le v primeru, da bo prisotna tudi Marija Šestak," je pojasnila Snežana Rodić. Lepotica slovenske reprezentance bi imela v Dohi še posebej visoko ceno, saj v islamskem Katarju ženske pri 30 in več stopinjah Celzija ne razkazujejo svojih delov telesa. A je Nasif odločno zabičal, da je ne proda niti za 15 kamel.

Drugi slovenski atlet na svetovnem prvenstvu v Dohi Miran Vodovnik je na prizorišče potoval v poslovnem razredu. Suvalcu krogle nihče ne zavida cene karte, ki je znašala prek 3000 evrov, kar je približno petkrat več kot potovanje v ekonomskem razredu. Jeti ima namreč veliko težavo, ki nam jo je demonstriral na poti - glede na postavo se ne more usesti na navaden letalski sedež. Prvotna cena letalske karte za Vodovnika je znašala 4600 evrov, tako da je bilo vloženega veliko truda, da so na atletski zvezi zbili ceno karte za 1500 evrov.