Ostala dva člana "final foura", ki bo 10. in 11. aprila v Lodžu, sta še Dinamo iz Moskve in gostitelj Belchatow. Po zgodovinskem uspehu ACH smo se pogovarjali z Vidom Jakopinom, ki je bil najboljši igralec Bleda na povratni tekmi proti Hypu Tirolu.

Kako ste igralci na igrišču videli vse skupaj?

Za nas je bilo predvsem eno lepo doživetje. Uvrstili smo se na zaključni turnir lige prvakov, o čemer pred začetkom sezone nihče ni upal sanjati. Pokazali smo svoj maksimum, saj se moramo zavedati, da Tirol niti slučajno ni igral slabo.

Če bi vam kdo pred sezono dejal, da boste del elitne evropske četverice, kaj bi si mislili?

Ne bi mu verjel. Vsi smo presrečni, da se je to zgodilo. A trenutno še ni časa za proslavljanje, saj nas čaka še veliko dela. Bomo pa zagotovo po sezoni znali proslaviti te uspehe.

Kaj ste spremenili po porazu na prvi tekmi v Innsbrucku?

Vedeli smo, da imamo v Tivoliju določeno prednost, a poraz z 1:3 ni bil preveč ugoden. Zavedali smo se, da moramo držati koncentracijo in da si ne smemo privoščiti nobenega padca v igri. Trener nam je povedal, da moramo igrati svojo igro, ki smo jo že imeli pred prvo tekmo. Celotna priprava z video analizami je bila zelo dobra in to smo v dvorani Tivoli dokazali.

Mimo odličnega vzdušja na tribunah, ki vas je letos spremljalo v dvorani Tivoli, ne moremo.

Naši navijači so res neverjetni. Vesel sem, da smo se od Tivolija poslovili na tak način. Vse naše domače tekme so bile odlične in naša publika nas je vedno, ko smo jo potrebovali, dvignila, da smo tudi težke tekme znali izvleči v lastno korist. To, da smo za zadnjo tekmo dvorano razprodali v enem dnevu, se mi zdi skoraj neverjetno.

Vaš status se je od prvih tekem, ko ste bili rezervist, do sedaj, ko ste eden nosilcev, precej izboljšal.

To pride z napredkom vsakega igralca. Večina ekipe je še zelo mlada in cilj vseh nas je, da postajamo vedno boljši. Zame je bil največji psihični preskok v glavi, da sem konstantno sprejemal, s čimer sem skozi sezono pridobival na samozavesti. Vedno več sem dobival tudi priložnosti in sedaj igram povsem sproščeno.

Kako velika je v tej zgodbi vloga trenerja Glenna Hoaga?

Ogromna. Predvsem za nas mlade igralce, ki nas je potrebno usmerjati in popravljati. Zahteva koncentracijo in psihično stabilnost na tekmah. Trenira nas tudi v glavah in še nisem srečal trenerja, ki bi vedel toliko stvari in ki bi znal toliko povedati o sami tekmi in pripravi nanjo.

Na zaključnem turnirju lige prvakov boste igrali s tremi najboljšimi klubi iz najmočnejših evropskih lig (Italija, Rusija, Poljska).

Že sama uvrstitev je za nas predvsem nagrada, ki smo si jo priigrali. To, da igramo s tremi najboljšimi ekipami v Evropi, se mi zdi neverjetno. Na Poljsko bomo šli sproščeno, brez treme in brez zadržkov, ter da pokažemo svojo igro. Če nam bo to uspelo, potem v nobenem primeru ne bomo mogli biti nezadovoljni.