Pravega časa za počitek varovanci Glenna Hoaga ne bodo imeli, prav utrujenost in po velikem uspehu tudi psihična izpraznjenost bi lahko predstavljali težavo. Naloga trenerjev bo, da ekipo predvsem psihično pripravita na vsaj na en težak obračun, ki jo na Dunaju vsekakor čaka že v petek ob 18. uri. Tekmec bo zagrebška Mladost, ki je spoštovanja vredna ekipa z bogato tradicijo. V rednem delu so jo Blejci sicer dvakrat premagali, več težav pa so imeli v domači dvorani v prvem delu prvenstva, ko so zmagali s 3:2.

Zagrebčani so dobro formo potrdili z uspehom v pokalu challenge, kjer so se prav tako kot Blejci v ligi prvakov uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice, toda povsem jasno je, da so slovenski prvaki vendarle kakovostnejše moštvo.

"Če bo pristop pravi, bi morali zmagati. Mi na vsaki tekmi pričakujemo zmago, naj si bo to na zaključnem turnirju srednjeevropske lige ali pa lige prvakov. Menimo, da lahko premagamo vsakega tekmeca, če se nanj dobro pripravimo. Verjamemo, da se bomo, za veselje ob uspehu v ligi prvakov pa bo še čas," je bil takoj po tekmi lige prvakov s Tirolom optimist Matevž Kamnik.

Blejci Zagrebčane spoštujejo, a se jih ne bojijo: "Ravno tako kot druge udeležence zaključnega turnirja," so pred odhodom zatrjevali vsi igralci slovenskih prvakov, ki so sicer v rednem delu zasedli drugo mesto. Zabeležili so tri poraze, dvakrat jih je premagala dunajska ekipa hotVolleys, enkrat pa madžarski Diamant Kaposvar, a ti porazi so bile bolj posledica napornega ritma Blejcev kot pa kakovosti nasprotnika, pa čeprav Dunajčani prav tako kot Zagrebčani niso ekipa za podcenjevanje.

Če bi bilo vse po napovedih, bi se vendarle morala v nedeljskem finalu spet srečati ACH Volley in Hypo Tirol iz Innsbrucka, najboljše moštvo rednega dela, ki pa je v sredo v najpomembnejši letošnji medsebojni tekmi z Blejci že tretjič klonilo. Vsekakor bodo Tirolci, tudi branilci naslova, storili vse, da po dvoboju z Dunajčani pridejo do novega obračuna s slovenskimi prvaki in se jim poskušajo oddolžiti za izgubljen zaključni turnir lige prvakov.