ACH se je tako pridružil eliti na zaključnem turnirju (10. in 11. aprila v Lodžu), ki jo sestavljajo še gostitelj Belchatow, Dinamo Moskva in Trentino. Ravno slednji bo tudi nasprotnik slovenskega prvaka v pol finalu.

Trener Blejcev Glenn Hoag je še dan pred tekmo na tiskovni kon ferenci, na kateri mu je družbo delal tudi stanovski kolega na klopi In nsbrucka Štefan Chrtiansky, poudarjal, da ne misli spreminjati taktike pred povratno tekmo in da se bo nasprotnika lotil na enak način kot pred tednom dni. Da so besede pred tekmo eno, dejanja na njej pa drugo, se je izkazalo že pri začetni postavi, v kateri so tokrat začeli Andrej Flajs, Alen Pajenk, Matevž Kamnik, Oliver Venno, Dejan Vinčič, Vid Jakopin, kot libero pa Daniel Lewis. Tako je v primerjavi s prvo tekmo na klopi ostal Alen Šket, kanadski strateg pa je za svoje fante, ki imajo še vedno modre frizure, uvedel tudi nekaj novih taktičnih prijemov.

»Tekma v Innsbrucku je bil ne kakšen klic, da se moramo prebu diti,« so bile besede Veljka Petkovića pred tekmo. Opozorilen klic v Avstriji je bil, kot kaže dovolj glasen, da so oranžni v Tivoliju od prve točke prvega niza zaigrali vrhunsko in se s tem izneverili negativni tradiciji slabega začetka v domači dvorani. V tekmi, ko loviš zmago praktično brez izgubljenega niza, je to vitalnega pomena in ACH je s tem postavil odlične temelje za nadaljnje delo. V njegovi igri praktično ni bilo šibke točke, formo z začetka sezone je našel še Oliver Venno in prvi niz je brez večjih pretresov pripadal Blejcem. Edino Hypovo orožje v teh trenutkih je bil odlični Gabriel Chocholak, vendar sam drugega, kot da je polnil osebno statistiko, ni zmogel.

Do obrata na igrišču je prišlo že v drugem delu. Tirolcem je uspelo prebroditi pritisk huronskega naleta go stiteljev, si hitro priigrali prednost petih točk, kar do konca niso več izpustili iz rok. Avstrijci so s tem polovico svoje naloge v Ljubljani opravili, hkrati pa je to pomenilo, da je edina blejska rešitev osvojitev zlatega niza ob zmagi s 3:1. Rečeno storjeno in ACH je naslednja dva niza v rednem delu tekme vpisal na svoj račun, s čimer so fenomenalni navijači, za katere že težko najdemo pravi superlativ, dočakali dramo v obliki dodatnega niza. V njem je do prvega tehničnega »time outa« bolje kazalo gostom, ki so imeli dve točki prednosti (9:7), a oranžni četi je uspel velik preobrat za zgodovinsko uvrstitev na zaključni turnir lige pr vakov.

»Pokazali smo, da lahko držimo konstantnost, kar je bila naša naloga, naš cilj. Že izguba enega nizabi lahko pomenila konec sanj, toda bili smo enostavno premočni za Avstrijce. Sa nje so se nam izpolnile, v Lodžu pa bomo prikazali sproščeno igro. Na Poljsko gremo uživat,« je po tekmi povedal Blejec Vid Jakopin, najboljši posameznik na parketu.

Liga prvakov, top 6, povratne tekme: Asecco Resovia – Trentino 1:3 (na zaključni turnir Trentino s skupnim izidom 6:1), Olympiacos – Dinamo Moskva 1:3 (na zaključni turnir Dinamo s 6:2), ACH Volley – Hypo Tirol 4:1 (na zaključni turnir ACH Volley s 5:4).