Goršek je ob tem izrazil upanje, da bodo ob predstavitvi ugotovitev, ki se nanašajo na primer bulmastifov, slovenski javnosti lahko pojasnili ali pa vsaj obrazložili tudi dileme predvsem pa vsa "sprenevedanja, ki so jih v zadnjem času slišali na račun slovenske policije".

Trije bulmastifi so 2. februarja napadli in ubili svojega lastnika Baričeviča. Že prej, leta 2006, so v bližini hiše lastnika tudi ranili mimoidočega Stanislava Megliča. Psi Atos, Atlas in Joy so bili takrat začasno odvzeti in nameščeni v zavetišče. Splet pravnih postopkov se je nato iztekel z vrnitvijo vseh treh psov lastniku, za katerega sicer obstaja sum, da naj bi pse, preden so ga napadli, spolno zlorabil.

Pri tem naj bi pri postopkih odločanja vračanja psov prihajalo do napak, zato sta opozicijski SLS in SDS vložili interpelacijo zoper kmetijskega ministra Milana Pogačnika. V njej mu med drugim očitajo objektivno odgovornost zaradi kršitev oziroma nespoštovanja več členov ustave in suma povzročitve kaznivega dejanja, to je povzročitve splošne nevarnosti.

V odgovoru na interpelacijo, ki ga je 25. februarja podprla vlada, Pogačnik pa ga je v DZ z dodatnimi pojasnili posredoval v ponedeljek, je zavrnil vse očitke interpelacije in ponovno tudi objektivno odgovornost za tragični dogodek v primeru bulmastifi, v katerem naj bi šlo tudi za spolno zlorabljanje živali.

Prav v zvezi z interpelacijo pa je povezan sum korupcije, zaradi katerega so kriminalisti v torek v obsežni akciji pridržali ministra Pogačnika, prav tako pa tudi prvaka SNS Zmaga Jelinčiča, pri čemer naj bi oba bila "kolateralni žrtvi" policijskih prisluhov poslancu SNS Srečku Prijatelju. Kriminalisti sumijo, da je želel Pogačnik v zameno za podporo SNS pri interpelaciji Jelinčiču na zemljišču v Murski Soboti, ki je v lasti kmetijskega ministrstva, omogočiti postavitev letalskega muzeja.