Potem ko je vodstvo družbe v torek predstavnikom sindikata SKEI Podravje onemogočilo vstop v tovarno, kjer so se želeli udeležiti sveta delavcev, jim je direktor Michael Steiner danes le dovolil prisotnost na jutranjem sestanku med predstavniki delodajalca ob prisotnosti pooblaščene osebe iz avstrijske multinacionalke na eni ter stavkovnega odbora na drugi strani.

Kot je v sporočilu za javnost zapisal predstavnik sindikata Bogdan Ivanovič, so se na dvournem sestanku dogovorili za izboljšanje medsebojne komunikacije in spoštovanje medčloveških odnosov, direktorja Steinerja pa so lastniki pooblastili za pogajanja, analizo obstoječega stanja in pripravo delodajalske pogajalske pozicije, da bi se pogajanja lahko začela čim prej.

"Okvirni rok za končanje pogajanj je v naslednjih 30 dneh, obe strani pa sta se strinjali, da je potrebno v predvidenem roku sporne zadeve razrešiti in urediti z zaključnim pisnim sporazumom v prijaznejšem okolju, brez povečevanja pritiskov s katerekoli strani. Četrtkovo stavko pa smo v skladu z dogovorom odpovedali," je pojasnil Ivanovič in dodal, da se je z omenjenimi pogoji na poznejšem sestanku strinjala tudi večina od skupaj 370 delavcev.

Sekretar sindikata SKEI Podravje Branko Medik je po sestanku za STA povedal, da delavci še vedno vztrajajo pri vseh stavkovnih zahtevah, zato bodo v primeru neuspešnih pogajanj po mesecu dni znova odločali o tem, ali bodo svoje nezadovoljstvo izrazili stavko. V skladu z dogovorom v sindikatu pričakujejo tudi, da vodstvo družbe ne bo uresničilo namere o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi predstavniku sindikata v podjetju Dušanu Legatu, ki so mu očitali, da je delavce pretekli teden napeljeval k ustavitvi dela.