Zaključni turnir četverice bo 10. in 11. aprila v poljskem Lodžu. Nanj je že uvrščena domača ekipa Skra Beltachow, za preostala tri mesta pa se bori šest ekip. Poleg slovensko-tirolskega dvoboja sta na sporedu še obračuna med Trentinom in Asseco Resovio (na prvi tekmi je s 3:0 zmagal Trentino) ter Dinamom iz Moskve in Olympiacosom (3:1 za Dinamo). Če bodo Blejci uspešni v dvoboju z Innsbruckom, se bodo v polfinalu "final foura" pomerili z zmagovalcem obračuna Trentino - Asseco Resovia.

Ekipi z Bleda in iz Innsbrucka se dobro poznata. Nenazadnje igrata v srednjeevropski ligi, tako da veliko trenerja Štefan Chrtiansky in Glenn Hoag že na prvi tekmi nista mogla skriti. Podobno bo tudi v sredo v ljubljanskem Tivoliju, ki bo zadnjič v tej sezoni (ob predvideni novi dvorani v Stožicah pa tudi zadnjič nasploh) gostil igralce ACH Volleyja. Kot vselej lahko Blejci računajo na podporo navijačev, saj je dvorana že nekaj dni razprodana.

Na novinarski konferenci v Ljubljani so se dan pred tekmo že "pomerili" akterji obeh moštev. Vsi so v en glas zatrjevali, da sta ekipi že z uvrstitvijo med šesterico, ki odloča o "final fouru", dosegli zgodovinski uspeh. Po drugi strani pa so oboji dodali, da bi bili radi prav oni tisti, ki bi jim uspel zadnji veliki korak.

"Na prvi tekmi v Innsbrucku smo imeli malo več sreče. Za nas je pomembno, da imamo na voljo vse igralce, saj smo imeli pred kratkim težave s poškodbami. A zavedamo se, da nas tudi v Ljubljani čaka težka tekma," je dejal trener Hypo Tirola Chrtiansky, igralec Daniel Gavan pa ga je dopolnil: "Obe ekipi sta na isti ravni, že pet let igramo v srednjeevropski ligi. Pred prvo tekmo so bile možnosti 50-50, zdaj je morda na naši strani pet odstotkov več. A Blejci bodo igrali pred domačimi gledalci. Tudi jutri bomo skušali zaigrati dobro, upamo, da bomo mi tisti, ki se bodo uvrstili na zaključni turnir."

V blejskem taboru so poudarili, da so po ogledu posnetka prve tekme prišli do jasne ugotovitve: v Innsbrucku na igrišču ni bil pravi ACH. "Za nas in Hypo je ta uspeh zelo pomemben. Obe ekipi sta trdo delali, da sta prišli do sem. Za jutri točno vemo, kaj moramo narediti. Osredotočili se bomo na naše naloge, v postavi pa dosti ne bom spreminjal," je domači strateg Hoag napovedal vroči dvoboj. Kapetan oranžnih Andrej Flajs pa je menil: "Že na prvo tekmo smo bili dobro pripravljeni. Vedeli smo, kje so njihove slabosti in prednosti, na igrišču pa nato tega nismo izkoristili. Upam, da se bomo na drugi tekmi hitro zbrali ter zaigrali tako, kot znamo. Upam, da se bomo mi uvrstili na 'final four', če pa nam ne bo uspelo, bodo tekmecem stisnili roko in se pripravili za naslednji izziv, zaključni turnir srednjeevropske lige."

Kapetan Blejcev je še dodal, da mu bo kar žal, ker Tivoli ne bo več njihov evropski dom: "Osebno bi raje videl, da igramo v Tivoliju pred polnimi tribunami, kot pa da bo v Stožicah tisoč mest praznih. Vzdušje na tekmah lige prvakov je v Tivoliju res nekaj posebnega."

Tekma, na kateri morajo Blejci za nadaljevanje zmagati s 3:0 ali 3:1 (v tem primeru odloča dodatni niz), bo na sporedu v sredo ob 20.15.