Poškodbe so najprej oddaljile od nastopa Marijo Šestak in Sonjo Roman, ki sta se lani z evropskega prvenstva v Torinu vrnili s kolajnama, nato se je vlekla poškodba skakalki v daljino Nini Kolarič, študijske obveznosti v ZDA pa so preprečile nastop Tini Šutej, ki je v dvoranski sezoni izboljšala slovenski rekord skoka ob palici na 446 cm.

Ko je kazalo, da bodo v Doho vendarle odpotovali trije slovenski atleti, je včeraj tik pred uradno tiskovno konferenco na atletsko zvezo poslal elektronsko sporočilo še Matic Osovnikar. "Na zadnjem tekmovanju v Lievinu sem obnovil poškodbo desne stegenske mišice, s katero sem imel težave že kar nekaj časa. Na žalost je poškodba prevelika, da bi lahko na svetovnem prvenstvu konkurenčno tekmoval, zato se tekmovanja ne bom udeležil," je zapisal najhitrejši Slovenec.

Predsednik Atletske zveze Slovenije Peter Kukovica se je izkazal za džentlmena, saj 8. marca ni pozabil voščiti vsem damam ob dnevu žena, kasneje pa nadaljeval: "Pred nami je prvo večje tekmovanji v sezoni. Čeprav se ga bosta udeležila le dva atleta, lahko trdim, da se bomo posla lotili z vso profesionalnostjo. Rodićevi in Vodovniku želim uspešna nastopa."

Snežana Rodić je v tej sezoni najdlje skočila 14,09 m ter za štiri cm preskočila normo za Doho. "Moj cilj je, da v Katarju skočim najboljši rezultat v sezoni. Če mi to uspe, se lahko uvrstim tudi v finale," je kot vedno optimistična Snežana Rodić, z visokimi cilji pa se na Arabski polotok odpravlja tudi Miran Vodovnik: "V tej sezoni imam precej težav s tehniko. Upam, da jih bo konec prav v petek na kvalifikacijah. Če se to zgodi, si lahko obetam visoko uvrstitev, morda celo med najboljšo osmerico finalistov."

"Sicer Snežane ne bom spremljal od blizu, a vseeno pričakujem, da bi se lahko njen trend rezultatov na prizorišču izboljšal. Če se bo to zgodilo, se lahko uvrsti tudi v finale, kar bi bil zanjo velik uspeh," napoveduje Srdjan Djordjevič, trener Snežane Rodič. "V imenu obeh sem prepričan, da se bo Jeti boril kot lev, da na svetovnem prvenstvu doseže najboljši rezultat. Če mu to uspe, se lahko uvrsti visoko," pa napoveduje Marjan Štimec, trener Mirana Vodovnika.

Poleg obeh tekmovalcev bodo jutri v Doho odpotovali še vodja reprezentance in direktor Atletske zveze Slovenije Boris Mikuž, trener Marjan Štimec in legendarni fizioterapevt Khalid Nasif.