"Po olimpijskih igrah in vsem dogodkih, ki se dogajajo v medijih, sem bila preveč utrujena, da bi nastopila na zahtevnem smuku. Raje sem se odločila, da se bolj osredotočim na nedeljsko superveleslalomsko tekmo. Našo ekipo motijo te zadeve in si želimo le, da sezono v miru in uspešno pripeljemo do konca," je med drugim sporočila Tina Maze.

"Preprosto moramo razmišljati zgolj o tej sezoni, v kateri imamo še visoke cilje. Smuk je šel sedaj 'po gobe'. Poslali smo jasno sporočilo. Kakšne so naše želje, bomo povedali po koncu sezone, ko bomo bržčas sklicali tiskovno konferenco," nam je včeraj sporočil Andrea Massi ter nadaljeval: "Res je sicer, da se v javnosti v zadnjem času omenja predvsem Tone Vogrinec. A bolj kot on nas moti dejstvo, da se v slovenski smučariji nič ne ve. Kdo kaj dela, kdo je za kaj zadolžen?"

"Takoj, ko sem izvedel, da mi očitajo vse mogoče stvari, sem se odločil, da se tega ne grem več. Kaj mi je v tem življenju potrebno poslušati takšne očitke, če pa sem vsem skupaj želel le najbolje? Očitno je Andrei Massiju prekipelo po zgodbi v vašem časopisu, v katerem je bilo vse napisano korektno. Še naprej vztrajam, da je Tina Maze vredna milijon evrov, a tega denarja v Sloveniji ni mogoče zbrati," nam je včeraj pojasnjeval Tone Vogrinec in nadaljeval: "Užaljen sem! Če sem jaz jabolko spora, se z veseljem umikam. Zavedam se, da imajo vsi šampioni svoje muhe. Tini želim, naj v svoji karieri čimvečkrat zmaga ter osvoji kar največ kolajn na velikih tekmovanjih!"

Na vprašanje, ali se je kaj pogovarjal z Andreo Massijem, vodjem ekipe Tine Maze, je Tone Vogrinec odgovoril: "Massi me je iz Crans Montane klical v sredo, ko je bila olimpijska reprezentanca na sprejemu na Prešernovem trgu v Ljubljani. Čez dobre pol ure sem ga klical nazaj, po telefonu pa sva se pogovarjala okrog pol ure. Ves čas sem mu skušal dopovedati, da želim njihovi ekipi pri vsej zadevi pomagat, jim prisluhnit ter najti rešitev. Morda sem bil celo bolj na njihovi strani kot alpskem delu smučarske zveze. V omenjenem pogovoru ni bilo nobenega konflikta, zato sem nad obtožbami presenečen. A, kot rečeno, se tega ne grem več!"