S suvereno zmago pred Poljakom Adamom Malyszem in tretjim Thomasom Morgensternom iz Avstrije je dokazal, da ni pozabil forme z olimpijskih iger, kjer je pometel s konkurenco.

Izmed slovenskih skakalcev se je najbolj izkazal Peter Prevc (17. mesto), Robert Kranjec pa se je uvrstil na 22. mesto. Brez finala je ostal Mitja Mežnar (33.), Jernej Damjan pa se je že v petek poslovil na kvalifikacijah. Mladinski svetovni podprvak je z dvema dobrima nastopoma prišel do 17. mesta, potem ko je po prvi seriji zasedal 18. mesto. S tem je prišel do svoje druge najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu - boljši je bil le v Zakopanah na 14. mestu. Državnemu prvaku Kranjcu, ki je v prvi seriji pristal na 26. mestu, v finalu pa napredoval do 22. mesta, se tekma ni izšla po načrtih. Kljub temu se je Kranjec pred jutrišnjo tekmo v Kuopiu prebil med elitno deseterico v svetovnem pokalu.

"Prevca lahko zelo pohvalim za odličen nastop, Kranjec pa je kazal več, nato pa je v prvi seriji naredil veliko napako, ki jo je v finalu nekoliko nadoknadil, a zaostanki so bili že preveliki. Tu v Lahtiju je tako na treningu kot na ekipni tekmi skakal dobro, danes pa je bila očitno želja spet prevelika. Načeloma je v dobri formi, tudi skače zelo dobro, a ga tekma preveč potegne vase," je nastopa obeh slovenskih finalistov ocenil glavni trener reprezentance Matjaž Zupan.

Kako pa Zupan ocenjuje ostala Slovenca? "Kar se tiče Mežnarja, je bil zelo blizu finala, potem ko je naredil enega svojih boljših skokov tukaj, a ga je slabši telemark stal tistih nekaj točk, da bi se prebil med trideseterico. Škoda, ker je imel dober skok. Damjan? Naredi že zelo dober skok, na tekmi pa nastopi preveč zategnjeno."

Karavano svetovnega pokala že danes v Kuopiu čaka najprej uradni trening, nato pa še kvalifikacije za torkovo drugo tekmo nordijske turneje.