Po dnevu premora je Mazejeva izvrstno nastopila in bila ponovno povsem v samem vrhu, do točk pa je prišla tudi Ferkova, ki je v znova vetrovnih razmerah na zadnjem skoku tik pred ciljem celo izgubila palico.

"Danes sem dobro smučala in od starta uspešno napadala. V spodnjem delu je bilo malo preveč vetra. Tudi sicer je bila tekma v ne povsem regularnih razmerah, vendar za vse podobno. Veter je pihal občasno v sunkih, tudi sama sem dobila sunek vetra v prsi prav na zadnjem skoku in me je 'dvignilo'. Bilo je težko smučati. Ne glede na vse sem dosegla dober izid, čeprav sem upala, da bom še višje. Vsi rezultati med deseterico so vrhunski, vseeno pa si želim zmag," je povedala Mazejeva.

"Tekme v Crans Montani je krojil veter in Mazejeve pri tem ni imela sreče. Naredila je manjšo napako v spodnjem delu in izgubila hitrost v ravnini, tudi v zgornjem delu, kjer običajno nima prave hitrosti, je bila uspešna. Mislim, da je storila prav, ker v soboto na smuku ni nastopila. Sedaj se bomo povsem osredotočili na tekme na finalu pokala," je pojasnil Andrea Massi, vodja ekipe Mazejeve.

Kar nekaj časa je kazalo, da se bo tekma razpletla z dvojno ameriško zmago, potem pa je s številko 29 nastopila Gisinova. Njen nastop v prvem delu še ni obetal spremembe na samem vrhu, vendar je 24-letna Švicarka v spodnjem delu nadoknadila skoraj sedem desetink in Vonnovi za 15 stotink odvzela drugo zaporedno zmago v dveh dnevih. Obenem je Gisina s tretjo zmago v pokalu, prvi dve sta bili smukaški, dokazala, da je povsem pozabila na hud padec na zadnjem skoku na olimpijskem smuku v Whistlerju, pa tudi operacijo desnega kolena pred dvema mesecema.

Uspeh domače ekipe je dopolnila Nadia Styger na četrtem mestu, pred Mazejevo pa se je uvrstila le še Francozinja Ingrid Jacquemod. Avstrijka Andrea Fischbacher, olimpijska prvakinja v tej disciplini, je bila 12. za zmagovalko pa je zaostala manj kot sekundo (+0,93).

Vonnova je v skupnem seštevku pokala vodstvo pred drugouvrščeno Nemko Mario Riesch, tokrat osmo, povečala na 245 točk. Tretja je Švedinja Anja Pärson (922), četrta Avstrijka Kathrin Zettel (829), Tina Maze pa je ostala na petem mestu (741 točk). Vonnova je bila že pred tekmo dobitnica malega kristalnega globusa, Mazejeva pa je pred finalom pokala v superveleslalomskem seštevku napredovala na osmo mesto (160). Druga je Fischbacherjeva (239), tretja pa Švicarka Fabienne Suter (234).

Svetovni pokal se bo končal v finalom prihodnji teden v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.