Vodovnik je slovenski dvoranski rekord (20,68 m) postavil 23. februarja leta 2008 v Slovenski Bistrici, v letošnji sezoni pa mu še ni uspelo preseči 20 m.

"Žal ima Vodovnik še vedno težave s tehniko. Levo nogo postavi prehitro ali prepozno in nikoli ne izvede meta do konca. Mislim, da je razlog za to napako že v prvem obratu. Do SP je možno to napako odpraviti. Za SP v Dohi bi moral za finale vreči okrog 20 m, kar je bilo doslej vedno dovolj za finale. Poleg tega letos rezultati niso 'strašni'," je menil Marjan Štimec, trener Vodovnika.

Ratejeva v Domžalah kopje vrgla krepko čez 60 metrov

Martina Ratej (Šentjur) je na slovenskem atletskem zimskem prvenstvu v metih v Domžalah v metu kopja krepko presegla 60 metrov in se z 61,12 m že na svoji prvi tekmi v sezoni zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (63,44 m), ki ga je dosegla 18. junija 2008 v Celju.

Barbara Špiler (Fit), mlajša mladinska svetovna prvakinja, je v metu kladiva zmagala z 59,80 m. V metu kopja za mlajše mladince je slovenski rekord s 700 gramskim orodjem postavil Jaka Muhar (Satler Kranj, 71,98 m).

"Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna. Že prvi met sem imela čez 60 m, tako tudi drugega. To sva s trenerjem tudi pričakovala, ker je dobro kazalo že na treningih. V francoskem Arlesu na 10. evropskem pokalu v metih 21. marca načrtujem podobne mete in visoko uvrstitev, ker sem dobro pripravljena. Poleti bo moj glavni cilj evropsko prvenstvo v Barceloni, kjer si prav tako želim priti visoko. Upam, da bom tudi takrat v dobri formi. V letošnji zimi sem zelo dobro trenirala, dvignila moč in napredovala tudi v tehniki, kar kažejo rezultati," je bila zadovoljna Ratejeva. Na lanskem svetovnem atletskem prvenstvu v Berlinu je nastopila v finalu in osvojila 11. mesto.

"Ratejeva je izjemno dobro začela sezono, saj v tem obdobju doslej vrgla največ 57 metrov. To je naredila s povprečnima metoma, saj na treningu meče bolje. Na DP je imela le dva meta, 60,50 m in 61,12 m, potem pa je nisem pustil več nastopati, ker bi bilo zaradi mraza tveganje morebitne poškodbe preveliko. Kljub temu je brez težav naredila normo A za velika mednarodna tekmovanja, s tem izidom pa bi tudi brez težav prišla prek kvalifikacij v finale. Napredek je naredila v specialni moči in hitrosti, bistveno pa je popravila tudi tehniko. V Franciji na evropskem pokalu načrtujemo stopničke. Potem bodo sledile priprave za poletno sezono. Tam bo glavni cilj EP, kjer želimo nadgraditi lansko sezono in priti v vrh. Želimo si tudi uspešne nastope v elitni svetovni diamantni ligi," je povedal Andrej Hajnšek, trener Ratejeve.